Hlavní obsah

Zpěvačku z dua MC Erik & Barbara zabila cévní mozková příhoda, bylo jí 43 let

Foto: Profimedia.cz

MC Erik & Barbara na snímku z roku 2010.

Reklama

Slovenská zpěvačka zemřela na Floridě, kde žila. Úmrtí potvrdil pro TASR bratr zesnulé umělkyně Andrej Haščák s tím, že lékaři v nemocnici Memorial Hospital určili jako příčinu smrti náhlou cévní mozkovou příhodu.

Článek

Ve věku 43 let zemřela 22. listopadu na Floridě v USA slovenská zpěvačka Barbara Haščáková. Informoval o tom slovenský server Aktuality.sk, který také napsal, že zpěvačku trápily dlouhodobé zdravotní problémy se slinivkou břišní.

Později však bratr zpěvačky Andrej Haščák uvedl pro TASR, že lékaři v nemocnici Memorial Hospital ve městě Sarasota, kde Barbara žila, určili jako příčinu smrti náhlou cévní mozkovou příhodu.

„Poslední rozloučení s Barbarou se uskutečnilo v úterý 28. listopadu na místní římskokatolické faře. Komorní akt se konal v přítomnosti nejbližší rodiny a úzkého okruhu přátel. V následujících týdnech budou její tělesné pozůstatky převezeny v urně na Slovensko, pohřbena bude v našich rodných Košicích,“ uvedl Haščák.

Barbara Haščáková nejdříve působila ve skupině Maduar, později vytvořila duo s kolegou z Maduaru Erikem Arestou pojmenované MC Erik & Barbara. V 90. letech se proslavili hity jako Sen a Keď príde láska.

Server Aktuality.sk připomíná, že v roce 1998 získala ocenění Slavík a o rok později i cenu Grand Prix v Polsku.

V USA žila od roku 2000. Na Slovensku jí vyšlo několik alb, v USA přidala další dvě. „Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji pořád připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni myslí s láskou zejména v těchto dnech a dají nám možnost vyrovnat se s touto zdrcující skutečností v soukromí,“ napsala truchlící rodina. „Odešla bez bolesti.“

Reklama

Související témata:

Doporučované