Hlavní obsah

Kvůli nepovolené párty prominentů skončil i ředitel věznice

Foto: ČTK, ČTK

Petr Blažek pracuje v teplické věznici od roku 1999.

Reklama

Na konci dubna odejde z pozice ředitele věznice v Teplicích Petr Blažek. Důvodem je mimo jiné jeho účast na nepovolené oslavě v hotelu Prince de Ligne.

Článek

Účast na lednové narozeninové oslavě severočeského podnikatele Petra Bendy v hotelu Prince de Ligne v Teplicích, který měl však být kvůli koronavirovým opatřením uzavřen, bude stát místo dalšího z aktérů.

Na konci dubna, jak zjistily Seznam Zprávy, skončí v pozici ředitele teplické věznice Petr Blažek. Ten je nyní kvůli nepovolené akci ze druhé poloviny ledna podezřelý, že se dopustil přestupku. „Se jmenovaným bylo zahájeno řízení ve věci služebního poměru z důvodu podezření ze spáchání přestupku,“ uvedla mluvčí Vězenské služby Markéta Prunerová.

Až dosud se o tom, že Blažek na oslavě také byl, veřejně nevědělo. Samotný ředitel účast nepopřel. „Já se asi omluvím, já se k tomu nebudu vyjadřovat prozatím,“ odmítl Blažek Seznam Zprávám dotazy týkající se této oslavy komentovat.

Prunerová potvrdila, že Blažek o místo přijde. „K datu 30. dubna 2021 končí ve služebním poměru na pozici ředitele Vazební věznice Teplice,“ doplnila.

V teplické věznici Petr Blažek působí už od roku 1999. Nejdříve byl vedoucím oddělení vězeňské a justiční stráže, později zástupcem ředitele a nakonec se stal i ředitelem.

Po svém odchodu bude mít nárok na výsluhy. Ty by se měly pohybovat v řádu desítek tisíc korun měsíčně. Zda dostane také takzvané odchodné, bude nejspíše záviset na tom, jestli Vězeňská služba prokáže, že se dopustil přestupku.

Jak je už známo, na oslavě vedle podnikatele Bendy byl také místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr, předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, expremiér Jiří Paroubek, krajský policejní šéf z Liberce Vladislav Husák, dnes už bývalý šéf fotbalových Teplic Petr Hynek či tehdejší zastupitel města Teplice Michal Kasal. A přítomna byla právě také Bendova rodina.

Kvůli účasti na této nepovolené akci v teplickém hotelu se například Milan Hnilička vzdal místa poslance za hnutí ANO, ale ve funkci ředitele mocné státní agentury ho premiér Babiš podržel.

Vladislav Husák složil funkci krajského policejního ředitele a od 1. února působí jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy.

Případ nepovolené oslavy v současné době dál prověřuje teplický magistrát. Celkově sedmnácti lidem hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

Maximální pokutu, a to ve výši 10 tisíc korun za to, že během nepovolené oslavy na sobě neměli roušky, už dostali od hygieny Hnilička, Šlégr a také Vlastimil Dvořák mladší, jeden z členů Bendovy rodiny. Všichni tři ji už také zaplatili.

Upřesnili jsme v citaci mluvčí Vězeňské služby datum odchodu Petra Blažka z pozice ředitele teplické věznice.

Reklama

Doporučované