Hlavní obsah

Landovský: Kandiduji na primátora, ministr ze mě nebude

Jakub Landovský kandiduje na pražského primátora.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Náměstek na ministerstvu obrany a kandidát ČSSD na pražského primátora Jakub Landovský ve včerejší debatě Seznamu odmítl, že by se stal ministrem zahraničí.

Článek

Uchází se o přízeň voličů v Praze. Souběžně se však o něm mluví jako o muži, který by za sociální demokracii mohl usednout do stále prázdného křesla ministra zahraničí.

Jakub Landovský teď na kamery řekl, že na ministerstvo zahraničí nemíří. Prohlásil to ve středu večer v předvolební debatě Seznamu.

„Nebyla by to pravda. Kandiduji skutečně na primátora. Slíbím vám to, že se po volbách nestanu ministrem,“ řekl.

Černínský palác má aktuálně pod rukou předseda ČSSD Jan Hamáček, který v Babišově vládě zastává pozici ministra vnitra. ČSSD chtěla do čela české diplomacie europoslance Miroslava Pocheho, ten však dostal stopku od prezidenta Miloše Zemana.

„Věřím své straně. Včera jsem volal svému předsedovi Hamáčkovi, protože na něho mám taky číslo. Ten mi řekl, že se to do října vyřeší a o mně vůbec nemluvil. Kandiduji na primátora hlavního města Prahy,“ reagoval Landovský na otázku Jindřicha Šídla, zda by mu nepřišlo férové přiznat voličům, že sociální demokraté pro něho mají připravenou jinou funkci. Podrobnosti v úvodním videu.

Kromě Landovského ve speciálu Seznamu vystoupili někdejší primátor za ODS Bohuslav Svoboda (ODS) i úspěšný starosta městské části Jan Čižinský (Praha sobě). Europoslanec a šéf TOP 09 Jiří Pospíšil (kandidující za Spojené síly pro Prahu - TOP 09, KDU-ČSL, Starostové a další) a lékař Zdeněk Hřib (Česká pirátská strana). A konečně finančník Petr Stuchlík (ANO).

Co Stuchlík prozradil na svou předchůdkyni v čele Prahy Adrianu Krnáčovou? A jak by ti, co chtějí vládnout Pražanům, řešili opravy města či kolabující dopravu? Celou debatu si můžete pustit níže.

Který z nich bude pražský primátor? Pusťte si speciál pořadu V centru. Šestice politiků obhajuje, proč právě oni na to mají. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované