Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Když vesnicí sviští kulky. Konec pohádky o štěchovickém pokladu. A glosy Pánka a Mitrofanova

Záhady Josefa Klímy z 16. 6. 2019: Vesnicí sviští kulky, lékařku postřelili na vlastní zahradě. Konec pohádky o štěchovickém pokladu. A glosy Alexandra Mitrofanova a Šimona Pánka – o Babišovi a Venezuele.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Když něco uhodilo do nohy lékařku Jitku Klemperovou, vůbec ji nenapadlo, že by to mohla být kulka. Stála na své zahradě v Chotěšově, vedle sebe vnučku, zrovna se věnovala rajčatům. Až posléze zjistila, že má prostřelenou nohu. Bohužel nešlo o ojedinělý incident. Co se to ve vesnici děje? Natáčel Josef Klíma.

V druhé reportáži se podívám na štěchovický poklad, který se hledá se už 70 let. Nejprve po něm pátraly armády. Poté se zapojily civilní tajné služby. V posledních třiceti letech ho hledají amatérští hledači. Nově odtajněné archiválie teprve teď odhalují, co může skrývat podzemí u Štěchovic. Případ pro reportéra Jaroslava Mareše.

Nechybí ani tradiční glosy. Komentátor Práva Alexandr Mitrofanov hledá paralelu mezi současnými protivládními protesty a těmi v Rusku. A šéf humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek se věnuje situaci ve Venezuele.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované