Hlavní obsah

Lenost je nejlepší ekonomický faktor. To nám nahrává, říká mocný muž českých médií

Média stále zažívají krizi. V Česku ale není moc oligarchů, kteří s jejich pomocí ovlivňují politiku, míní Fleischmann.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vstup bohatých do mediálního světa má ekonomické výhody, ale i rizika, připouští Michel Fleischmann.

Článek

Platí za jednoho z nejvlivnějších lidí ve světě českých médií a showbyznysu. Po revoluci zakládal Michel Fleischmann první soukromé rádio a dodnes je prezidentem tuzemské větve francouzského koncernu Lagardère, kam spadají rádia Evropa 2 nebo Frekvence 1. Právě ta odkupuje od Francouzů český miliardář Daniel Křetínský.

„Nezávislost je samozřejmě vždy otázka. Netvařme se, že třeba ve Francii to není jako tady. Tedy, že média vlastní vlivní lidé. Tam je ale výhoda, že práce novináře a jeho nezávislost je zakotvena zákonem,“ popisuje ve Výzvě muž, jehož před pár dny Francie ocenila nejvyšším státním vyznamenáním. Za přínos a celoživotní dílo dostal Řád čestné legie.

Mohou média přežít bez mecenášů? Ohrožuje ta česká oligarchizace? Mají ještě sílu vytvářet hvězdy, jako se to na Evropě 2 podařilo s Leošem Marešem? Dá se rozpoznat hvězdný potenciál na první pohled? A cítí se novopečený rytíř více Francouzem nebo Čechem? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované