Hlavní obsah

Lepší pozdě než nikdy. Anglická liga touží po poslední superstar

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jak by asi Argentinci Lionelu Messimu slušel dres Manchesteru City? Jak by se mu zamlouvaly anglické plískanice a řízní obránci?

Reklama

Článek

Pokud Lionel Messi opustí Barcelonu, nejlogičtěji vypadá jeho angažmá v Manchesteru City. Jenže přesun malého velkého Argentince do zcela odlišného prostředí má řadu úskalí, zaznívá v novém vydání podcastu Angličan.

„Dokázal by to ale o chladném večeru ve Stoke?“ zní staré fotbalové moudro týkající se zopakování špičkových výkonů v jakémkoli „laboratorním“ prostředí. Přeneseno na kauzu Messi: prodal by Argentinec svou virtuozitu ve zcela odlišném kulturním i klimatickém prostředí pod drobnohledem řízných obran anglických týmů?

Jaromír Bosák si myslí, že by příchod argentinské superstar byl požehnáním pro celou Premier League. „Profitovali by z to všichni, na odstupné Barceloně by měly přispět všechny kluby,“ glosuje s nadsázkou hostitel Angličana Jiří Hošek. Podle něj by si možná Messiho mohl dovolit zaplatit Roman Abramovič, ale ten teď velkoryse financuje jiný typ přestavby mužstva Franka Lamparda. „Které další kluby Premier League by si mohly dovolit Messiho podepsat? Liverpool? Ne. Manchester United? Ne, vždyť nemá peníze ani na to, aby dotáhl přestup Jadona Sancha, jak by si asi mohl dovolit Messiho? Pokud se bavíme o Anglii coby Messiho další destinaci, je to Manchester City nebo nikdo jiný,“ shrnuje analytik televize Sky Sports Kaveh Solhekol.

Podle Jaromíra Bosáka by mohl geniální hráč při přestupu na britské ostrovy minimálně ve dvou věcech narazit. „Nejsem si jistý, jak rychle by se Messi naučil anglicky. Jazyk je klíčový pro integraci, pro prezentaci hráče v médiích. Na hřišti bych se pak bál, jestli by vedle sebe mohli fungovat Messi a Kevin de Bruyne,“ přemýšlí Bosák, jestli by náhodou pro belgického středopolaře, nejlepšího hráče loňské sezony Premier League, nebylo Messiho opětovné shledání s Pepem Guardiolou naopak impulzem k odchodu z Manchesteru City. „V Anglii by každopádně Lionel Messi nemohl hrát to, co hrál v posledním období v Barceloně,“ shodla se osádka Angličana.

Tu tentokrát posílil skalní fanoušek Celtiku Glasgow Tony McLaughlin, který se ze Skotska nedávno přestěhoval do Česka. Jiřímu Hoškovi, jehož před lety vzal poprvé na stadion Celtic Park, otevřel svou „zeleno-bílou duši“.

Jaké jsou jeho nejoblíbenější fanouškovské chorály? Proměnila se rivalita Celtiku a Rangers? A kterému českému týmu Tony fandí u nás? To se dozvíte v čerstvé epizodě podcastu Angličan, kterou si pusťte nahoře nad textem.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované