Hlavní obsah

Letní ráno: Dusilová o pomoci chátrajícím památkám i vlakem přes celou ČR za jediný víkend

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (17. 7. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána – 17. 7. 2019

00:10 – Zprávy

07:50 – Další kolo letní hry Hledej se Seznamem: Jaký je podle vás nejlepší festival? Komentujte na Facebooku Seznam Zprávy do dnešních 17:00 a třeba to budete vy, kdo vyhraje lístky do kina!

09:25 – Hudebně-obrazový benefiční projekt Monument/um podpoří vybrané české památky. Hosté: Lenka Dusilová, zpěvačka, a V. J. Aeldryn

14:00 – Radek Hrdina živě: Letní Ambroziáda pro děti, které baví zábava a umění. Jedná se o týdenní umělecký kurz pro děti, které se učí, jak se dělá film nebo muzikál či jak fungují média. Kromě více než deseti turnusů v Česku mohou děti vyjet i na kurz do Chorvatska. Pravidelně Ambroziádu podpruje třeba herečka Denisa Nesvačilová.

19:10 – Infoservis: Kde se v Česku žije nejšťastněji. Štěstí v Česku podle ČSÚ přeje lidem v Praze a Karlovarském kraji, nejméně šťastní jsou lidé v Ústeckém kraji. Nešťastní jsou také lidé bez práce a důchodci.

20:50 – Národní hřebčín v Kladrubech je na seznamu UNESCO. Víc v reportáži Michaely Rambouskové.

30:00 – Děti o prázdninách procházejí změnou režimu a to se netýká jen školy, ale i stravování. Zatímco v minulosti nějaké to kilo navíc děti vyběhaly, dnes jsou schopné během prázdnin přibrat. Jednoduše proto, že pohybu je méně a méně. Host: Věra Boháčová, nutriční terapeutka.

36:45 – Po umělecké rozcvičce se dětem věnují jednotlivý lektoři podle rozvrhu. Od půl desáté se děti věnují hlavnímu projektu, který po týdnu předvedou ostatním. Výsledkem je film, taneční vystoupení nebo třeba divadelní představení.

41:30 – Jak nás vidí svět: Lidé z celého světa ochutnali punčové řezy. Hodnotili je velice dobře.

46:25 – Vlakem přes celou ČR za jediný víkend. Hosté: Vilda Bendl a Slávek Turek, cestovatelé, kteří objeli Českou republiku za 37 hodin. Před nimi se o objetí hranic celého státu pokusil fejetonista Rudolf Křesťan v roce 1978. V té době staršími vlaky, bez internetu a na větším území celého Československa.

01:00:12 – Zprávy

01:07:05 – Lenka Dusilová bude zpívat v ruinách. Podpoří projekt Monument/um. Každá památka má své genius loci a představení tak budou podléhat momentálním emocím. První představení proběhne 27. července v Horním Vítkově. Množství vstupenek na jednotlivé koncerty je omezen na přibližně sto kusů. Více informací na webových stránkách projektu Monument/um.

01:11:15 – Radek Hrdina živě: Děvčata z Letní Ambroziády představují průběh jejich účasti v jednotlivých ateliérech. Děti si zkouší natáčení filmu, stříhání, titulkování, práci s vlastními emocemi, mediální tvorbu nebo pohyb před kamerou.

01:21:03 – Garážoviny: První BMW s podsvícenými ledvinkami či facelift Lady.

01:30:20 – Věra Boháčová, nutriční terapeutka, mluví o problémech dětí s přibíráním na váze. Období prázdnin berou rodiče jako čas, kdy je v pořádku trochu hřešit. Je potřeba zařídit dítěti pravidelný režim ve stravování. Sladkosti by děti neměly jíst na lačno, hlavní jídla by se měla skládat z bílkovin a zeleniny. Pohyb by měl být pravidelný, dítě si pohybové návyky může zafixovat a samo ho poté vyžaduje. Fixování pohybového režimu je stejně důležité jako stravovacího režimu. Pocity hladu vyvolává kolísání hladiny v cukru, tomu jde předcházet pravidelnou stravou každé dvě a půl hodiny.

01:37:27 – Radek Hrdina potřetí živě. Denisa Nesvačilová vysvětluje, proč je důležitý vjem drsného lektora. Ambroziáda je dobrá pro děti se zájmem o herectví, aby zjistily, jestli mají talent a chtějí se herectví věnovat i v rámci studia na vysoké škole.

01:43:40 – Vilda Bendl a Slávek Turek procestovali Českou republiku za jediný víkend. Jak vypadalo načasování cesty? Dlouhou cestu vlakem cestovatelům krátilo vítání známých na jednotlivých nádražích. Vlak jim neujel ani jeden, štěstí měli i na spolucestující. Dvojice také prozrazuje, v jakém kraji jsou lidé komunikativnější a otevřenější.

01:50:00 – Ondra Kočí se sešel s rodinou Tomáše Etzlera. Jak probíhá plánování jejich dovolené a jak si užívají výchovu syna Samuela? Jednou z vášní Tomáše Etzlera jsou americká auta. Jaký je Tomáš Etzler řidič a kdy naposledy dostal pokutu?

Letní ráno sledujte celé prázdniny od 8:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované