Hlavní obsah

Letní ráno: Jak dostat vodu do polí, ranní parkour i zabezpečení bytu v létě

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (24. 7. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 24. 7. 2019

00:06 – Zprávy

08:16 – Kam pokročily metody liposukce? „Dříve se na liposukci používala taková větší kanyla, dnes se tuk rozrušuje ultrazvukem a laserem,“ říká host Letního rána, plastický chirurg Libor Kment. Po liposukci je lepší až šest týdnů nesportovat.

15:48 – Radek Hrdina živě: Na lekci parkouru. „Parkour je jako každý jiný sport. Když chce člověk dosáhnout lepších výsledků, musí začít co nejdřív,“ říká lektor parkouru Kevin Jagr.

20:30 – Infoservis: Jaká bude úroda meruněk. Úroda meruněk na rozdíl od minulých let stoupla. Loni sadaři sklidili více než 2 tisíce tun. Nejméně meruněk se kvůli ranním mrazíkům urodilo v roce 2016.

22:03 – Dům s pěti byty za pouhých 600 tisíc korun? To je sen každého kupujícího. Jenže případ, který natáčel Petr Švihel, je o insolvenčním řízení, do kterého dům spadl. Co se může v takové situaci stát u nás?

24:23 – Další kolo letní hry Hledáme se Seznamem

30:15 – Statisticky u nás počet vykradených domů a bytů klesá. Stále jsou to ale tisíce domácností ročně. Největší část jich zloději navštíví v době, kdy jsou jejich majitelé dlouhodobě mimo domov, tedy třeba o prázdninách během dovolených. Existují různé způsoby zabezpečení bytů, třeba bezpečnostní dveře nebo nerozbitná okna. Většina z nás ale takové zabezpečení nemá. Jak tedy postupovat v případě, že například odjíždíme na dovolenou? Pozvání do Letního rána přijali Veronika Hodačová z Policejního prezidia a Jan Zigáček z Úřadu služby kriminální policie.

„Za první pololetí letošního roku reflektujeme zhruba něco přes tisíc vloupání do bytů. Stejný počet vloupání je do rodinných domů,“ říká Jan Zigáček. „Informace o tom, jak si zabezpečit vlastní dům či byt proti vloupání, se můžete dozvědět v mobilní aplikaci Zabezpečte se!“ dodává Veronika Hodačová.

37:20 – Radek Hrdina živě: Na lekci parkouru. „Parkour skáčou už i dívky. Ale kluci stále převažují. Víc si troufají,“ říká Kevin Jagr, který parkour několik let učí.

43:30 – Jak nás vidí svět: České peníze.

49:05 – Nejen Česko, ale celý svět čelí klimatické změně. Je patrné rychlé proměnlivé počasí, častější výskyty delších období sucha, větší výskyt přívalových srážek a vyšší teploty vzduchu. Nedostatečným a často i špatným hospodařením v krajině se ne zcela daří zadržovat vodu. My vám představíme metodu, která by měla pomoci udržet vodu v zemědělské půdě.

01:00:05 – Zprávy

01:05:55 – Historie prsních implantátů sahá už poměrně daleko do minulosti. První prsní implantát použili v Americe před 57 lety. Tehdejším chirurgům a pacientům se ani nesnilo o tom, kam se dostane tento lékařský obor v dnešní době. Zvětšení, modelace nebo zmenšení ňader patří stále na přední místa mezi plastickými zákroky. „První implantáty u nás vyvinul akademik Otto Wichterle. Nebyly ani zdaleka tak kvalitní jako silikonové implantáty v dnešní době. Kosmetická chirurgie byla tabu, takže nebyla ani motivace tyto technologie dál vyvíjet,“ říká plastický chirurg Libor Kment.

01:14:18 – Radek Hrdina živě: Na lekci parkouru.

01:22:47 – Uzlíky na jazyku: Kýč.

01:30:13 – O zabezpečení domů a bytů během dovolených s Veronikou Hodačovou z Policejního prezidia a Janem Zigáčkem z Úřadu služby kriminální policie. „Vlastně ani nemusíme investovat do zabezpečovacích systémů. Stačí nesdílet veškeré informace o své dovolené na sociální sítě,“ radí základní pravidlo Veronika Hodačová.

01:37:55 – Radek Hrdina živě: Radek skáče parkour.

01:42:54 – Dlouhodobé půdní sucho. Jak tento problém vyřešit? Martin Stehlík ukazuje, jak funguje organický granulát, který do sebe dokáže nasát vodu. Tak zadržuje vodu v půdě a prodlužuje dobu, za jakou půda vyschne.

01:49:40 – Slavní: Michaela Kuklová

Letní ráno sledujte celé prázdniny od 8:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Liposukce

Doporučované