Hlavní obsah

Letní scénu pod žižkovskou věží by měla otevřít Iva Janžurová

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Třetí ročník Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží by měla zahájit 17. května premiéra inscenace s Ivou Janžurovou, která se uskuteční u příležitosti jejích 80. narozenin.

Článek

Herečka nastuduje francouzskou komedii Pusťte mě ven!!! od Jean-Marie Chevreta, která je napsána jako jedno velké herecké sólo. Režie se ujme Sabina Remundová, která zároveň plánuje, že si po boku své matky zahraje menší roli. ČTK o tom za pořádající Divadlo Kalich informoval Jaroslav Panenka.

„Aniž bychom to mohli ovlivnit, žijeme právě v divadelním bezčasí a všechno to, co bylo každodenním tepem našich dnů, zamrzlo. Věřím, že jen na čas. Maminka natočila spoustu krásných filmů a hrála a hraje úžasné role v divadlech. A ona i já máme to štěstí, že je to doposud krásná žena plná života, s bystrou myslí a radostí v srdci. Je zvyklá na pracovní cvrkot a pohyb a hlavně myšlení. Nemůže se zastavit, i když je celý svět chromý tou zákeřnou chorobou. Název hry Pusťte mě ven!!! nám proto zní jako výkřik naší vůle,“ uvedla Remundová. „Pusťte mě ven!!! je svižná komedie. Neznám nikoho, kdo by ji zahrál lépe,“ dodala.

Na jevišti pod žižkovskou věží připomenou také šedesátiny operní pěvkyně Dagmar Peckové. Uvedou zde 31. května v pražské premiéře činoherní inscenaci o životě Marie Callasové Mistrovská lekce, v níž Pecková září v Městském divadle Mladá Boleslav.

Vzhledem k tomu, že některé nastudované inscenace zatím nemohly být kvůli pandemii koronaviru uvedeny, na programu Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží plánují více premiér či prvních uvedení. Například 17. června titul Divadla Kalich Silnice s Barborou Hrzánovou a Radkem Holubem v hlavních rolích, 4. června převlekovou komedii pro dva herce Dokonalá fraška s Lucií Štěpánkovou a Ladislavem Hamplem nebo 10. července bláznivou komedii Divadla Palace Hledám ženu, nástup ihned s Markem Adamczykem či Evou Burešovou.

Tradicí programu žižkovské letní scény jsou vedle divadla také vybrané akustické koncerty. Po letošním prvním hostování se chce pod věž vrátit s několika vystoupeními Jaromír Nohavica, pravidelnými hudebními hosty zde jsou Tomáš Klus, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers či 4TET. Novinkou by měly být sobotní dopolední pohádky. Pravidelný program pro malé diváky bude zahájen na Mezinárodní den dětí 1. června.

Divadlo Kalich spolu se spřátelenými soubory nabídne 90 večerních představení či koncertů a 13 víkendových dopoledních pohádek. „Máme výhodu zastřešeného hlediště, nemusíme tedy rušit kvůli případné nepřízni počasí. A letos se ukázalo, že produkce na vzduchu představují jistotu a bezpečí i pro ty diváky, kteří momentálně nechtějí za divadlem do uzavřených prostor,“ podotkl producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Více informací se nachází na www.divadlokalich.cz.

Reklama

Doporučované