Hlavní obsah

Lidé chodí raději na české divadlo. Miroslav Hanuš o tom, jak udělat úspěšnou komedii

Video: Barbora Němcová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Festival Divadlo uvedl to nejlepší z českých i zahraničních divadel. V Plzni se hrála představení, která jsou běžně beznadějně vyprodaná.

Článek

Komedie roku Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾ v podání Divadla v Dlouhé byla jedním z představení, které plzeňský festival Divadlo uvedl. Adaptace oblíbené knihy se ujal režisér a herec Miroslav Hanuš.

Knižní bestseller Sue Townsendové sklízel v 80. letech úspěch po celé Evropě, a to v prozaické, divadelní i televizní podobě. Hanušovo představení je neméně úspěšné. Minulý rok se stalo Komedií roku. Ve hře nepoužil původní hudbu, ale hity Bee Gees nebo Roda Stewarda. Opatřil je ale vlastními texty, které jsou v češtině.

Víc o svém přístupu k divadlu i vlastních profesních zkušenostech uvidíte ve videu výše.

Reportáž je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 21:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam. Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Kultura TW: s Ivanem Králem nejen o nové desce, s Miroslavem Hanušem o současném divadle a navíc tipy Vladimira 518. Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované