Hlavní obsah

Liftago bude nově i kurýrem. Spolupracuje se Zásilkovnou

Liftago bude nově i kurýrem. Spolupracuje se Zásilkovnou.Video: Jan Marekl, Youtube.com

 

Reklama

Tuzemská přepravní společnost Liftago rozšíří své podnikání o kurýrní služby. Dohodla se na spolupráci s logistickou firmou Zásilkovna a bude převážet zásilky z internetových obchodů. Rozvoz zásilek přepravce nabídne i jiným firmám. Firmy to ve středu oznámily v tiskové zprávě. Liftago dosud fungovalo jako alternativní taxislužba. Řidiči budou moci vozit zákazníky i balíky zároveň.

Článek

Liftago chce pro převážení zásilek využít svou stávající síť řidičů. Podle společnosti tak nehrozí navýšení už tak hustého provozu ve velkých městech. Pro Liftago aktivně jezdí kolem 1 500 řidičů.

Pasažéři i balíky spolu v jednom autě

„S dalším technologickým rozvojem platformy bude řidič moci během dne rozvážet v kufru zásilky, mezitím nabírat pasažéry na blízkých místech a prakticky nejezdit naprázdno. Kromě větší efektivity jsou to pro něj samozřejmě i vyšší výdělky a pro město nižší zatížení automobily,“ uvedl šéf Liftaga Ondřej Krátký.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku tak Liftago začne převážet zásilky z e-shopů, které spolupracují se Zásilkovnou. Konkrétně se bude jednat o zásilky, u kterých si nakupující zvolí expresní doručení. Služba bude nejdříve dostupná v Praze včetně okrajových zón, jako jsou Říčany, letiště nebo Kladno, dále pak v Brně a Ostravě.

Expresní doručení a k tomu prémium

Podle majitelky Zásilkovny Simony Kijonkové bude služba fungovat jako prémiová a cena za ni tak bude o něco vyšší. Expresní využívání je podle ní ovšem stále častěji vyhledávaná služba, věří proto, že zájem o ni bude.

Liftago chce své kurýrní aktivity postupně rozšiřovat i o další společnosti.

„Ve všech případech se bude jednat o hráče na poli e-commerce či městské logistiky, které momentální stav zásilkových sítí brzdí v rozvoji. V mnoha případech jsme zjistili, že kapacita našich řidičů je mnohem větší než standardních rozvozových služeb,“ dodal Krátký.

Liftago je česká aplikace na zavolání taxi. V tuzemsku je konkurentem zahraničních alternativních platforem jako Uber či Taxify. Loni společnost zvýšila svůj obrat meziročně o 35 procent na téměř 300 milionů korun.

Liftago bylo jako start-up založeno Martinem Hausenblasem, Ondřejem Krátkým a Jurajem Atlasem, loni v říjnu pak do firmy investičně vstoupila společnost Livesport Invest miliardáře Martina Hájka. Společně drží zhruba 90 procent akcií.

Reklama

Doporučované