Hlavní obsah

Majitel klubu Paukner přiznal, že do Dukly Praha vložil už takřka 300 milionů korun

Rozhovor s majitelem pražské fotbalové Dukly Petrem Pauknerem v pořadu Jiná liga.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Petr Paukner, majitel firmy Carbounion Bohemia a fotbalového klubu Dukla Praha, se v pořadu Jiná liga svěřil s tím, jak se z něj stal fanoušek Dukly a posléze i její vlastník. A co takové vlastnictví klubu obnáší.

Článek

Paukner přiznal, že v případě akvizice Dukly Praha šlo u něj o citovou investici. „A ty obvykle v obchodě nedělám,“ říká úspěšný obchodník s uhlím a energiemi.

Petr Paukner se objevuje v žebříčcích nejmovitějších Čechů. Přesto jsou i pro něj finanční toky směřované z jeho peněženky do Dukly Praha citelné. „Za těch několik let už se v úhrnu jedná skoro o 300 milionů korun,“ připustil.

Dukla Praha se v posledních sezonách pere v bojích o setrvání v nejvyšší fotbalové lize. Bylo to však ještě horší. Poté co Petr Paukner klub převzal, zjistil, že je na hraně bankrotu.

„Koupit Duklu byl finančně špatný nápad. Dukla stála před bankrotem, což jsem nevěděl a bylo to dobře zakryté. Najednou začaly chodit obrovské faktury.” Co se budoucnosti týče, Paukner zůstává otevřený, připouští, že hledá obchodního partnera či investora, se kterým by bylo možné fotbalovou budoucnost Dukly dále rozvíjet.

Na rozsáhlou a upřímnou výpověď úspěšného podnikatele se můžete podívat ve videu nad tímto článkem.

Dukle fandí Petr Paukner přes padesát let díky bratrovi, který bydlel v Praze a na Julisku sám chodil. „Dukla byla úspěšný tým, mladší fanoušci se většinou formují právě u těch týmů, kterým se daří, a asi tomu tak bylo i u mě.”

Řeč se stočila i k areálu na Julisce, kde Dukla působí. „Mně na Dukle nepatří takřka nic, například stadion patří armádě. Nájem zvedají neustále i přes to, že do Dukly bylo investováno za dobu mého působení 41 milionů na provoz stadionu a z toho šlo čistě deset nebo jedenáct milionů z mé kapsy.”

Reklama

Doporučované