Hlavní obsah

Manželský pár ze středních Čech si přišel pro 251 milionů

Ilustrační foto.

Reklama

Tak to budou Vánoce. Mladí manželé ze středních Čech si vyzvedli druhou nejvyšší výhru v historii nejstarší české loterie Sportka. Pokud by to nestihli do konce roku, museli by státu odvést na dani z výhry 38 milionů korun.

Článek

Výherní tiket podal muž v tabákovém stánku a při výběru čísel se spolehl na náhodný tip terminálu. Ten mu přidělil čísla 3, 5, 7, 8, 25 a 29. Že bude přesně o 250 944 439 korun bohatší, se dozvěděl až druhý den na konci směny.

„Výherci působili velmi klidným a uvolněným dojmem. Oba hodlají i nadále zůstat v současném zaměstnání. Ze získaných peněz chtějí v první řadě splatit hypotéku a jiné finanční pohledávky, o dalších plánech se budou teprve pečlivě rozhodovat, nicméně už nyní jsou si jisti, že chtějí pravidelně přispívat na dobročinné účely,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Mladí manželé kromě neuvěřitelného štěstí na jackpot, který odolával několik měsíců, také potvrdili známé rčení o čertovi a větší hromadě. Donesli totiž i další výherní tiket, tentokrát za zhruba 20 tisíc korun.

Do třetice měli manželé štěstí, že s vyzvednutím výhry neváhali. Pokud by přišli po Novém roce, týkala by se jich nová daň z výhry ve výši 15 procent. V tomto případě by museli do státní kasy odvést 38 milionů korun. „V praxi to bude znamenat, že pokud někdo vsadí a vyhraje 31. 12., musí se okamžitě o svoji výhru přihlásit a přijet do Sazky. Pokud to nestihne, bude mu milionová výhra zkrácena o 15 procent,“ vysvětlil Friedmann.

Doposud nejvyšší výhrou ve Sportce bylo 400 milionů korun, ze kterých se v roce 2013 radovali manželé z Chrudimska. Východní Čechy mají vůbec štěstí: rekordní výhra v Česku padla v květnu 2015, sázející si tehdy vsadil tiket Eurojackpotu v Pardubickém kraji a vyhrál 2,466 miliardy korun.

Reklama

Doporučované