Hlavní obsah

Mapy.cz nově nabízí 3D zimní lyžařské a letní turistické mapy

Portál Mapy.cz nově nabízí 3D zimní lyžařské a letní turistické mapy pro ČR i celý svět.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Novinka pro sportovce a výletníky na Mapy.cz. Portál spustil interaktivní 3D zimní lyžařské a letní turistické mapy pro Českou republiku i celý svět.

Článek

Uživatelé mapového portálu Mapy.cz mají od čtvrtka nově k dispozici pohled na reálný plastický terén zimních lyžařských a letních turistických map. Web spustil jejich interaktivní 3D verzi pro Českou republiku i celý svět.

„Turisté si mohou na našich mapách hledat a plánovat pěší i cyklistické výlety nebo horské túry a prozkoumat trasy v téměř reálné podobě. Lidem tímto zobrazením zároveň chceme nabídnout možnost dopředu odhadnout rizika například ohledně výškových převýšení, která by je mohla na cestě potkat,“ říká produktový manažer portálu Jakub Faifer.

V praxi se podle Faifera uživatelům u lyžařské mapy zobrazí lepší výšková orientace, tedy sklon svahu, a u sjezdovek k tomu i jejich obtížnost. Ovládání přepínání mezi 2D a novými 3D mapami se nachází v levé horní části obrazovky.

Mapy.cz touto novinkou navazují na poslední rozšíření v podobě integrace trojrozměrného zobrazení měst České republiky, které je vytvořeno z leteckých snímků.

Společnost Seznam.cz na tvorbě 3D map spolupracuje se společností Melown Technologies SE, která vytváří software pro rekonstrukci trojrozměrných modelů měst a obcí ze zmíněných leteckých snímků a technologie pro streaming a rendering digitálních modelů krajiny.

Mapový portál Mapy.cz využívá prostřednictvím počítačů nebo mobilních telefonů denně přibližně 750 tisíc lidí.

Reklama

Doporučované