Hlavní obsah

Marlenka už nebudou jen sladké dorty. Firma postaví novou továrnu: dvakrát větší než co má

Arménské dorty už firma Marlenka Čechy jíst naučila. Teď jim chce nabídnout arménský slaný chléb. V rozhovoru pro Seznam to popsal Nshan Avetisjan, syn zakladatele firmy.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Marlenka – firma, jejíž arménský dort z Česka dobyl svět, se nadechuje k dalšímu růstu. Z oblasti cukrovinek míří i do slaného pečiva a nápojů a k tomu potřebuje nové prostory. Chce proto postavit novou halu, která by mohla zaměstnat až pět set lidí. Ve Frýdku Místku už má vytipované prostory.

Článek

„Stávající závod už se rozšířit nedá. Proto potřebujeme nové výrobní prostory, chtěli bychom ho ve Frýdku-Místku, ať to máme blízko. Nová výrobní hala by se měla zabývat novými výrobky,” vysvětluje Nshan Avetisjan, zástupce rodinné firmy Marlenka s tím, že v tuto chvíli je investice do nového pozemku v jednání.

„Dneska naše továrna stojí na ploše 27 tisíc metrů čtverečních. Plochy, které vyhlížíme, by měly mít minimálně 50 tisíc metrů čtverečních,” říká Avetisjan. V nových prostorách chce zaměstnat až 500 lidí. „Naše stávající továrna stála přes miliardu a každý rok proinvestujeme v průměru zhruba 120 milionů. Ve stejném trendu nejspíš budeme pokračovat v nové hale,” dodává Avetisjan.

Kromě bezlepkového a bezlaktozového pečiva se chce firma zamířit i úplně jiným směrem. Během několika měsíců by měla přijít na trh s ledovým čajem s medem, pak by měla následovat ledová káva. Čaje budou uvedené na trh ještě tento rok, ledová káva pak začátkem roku příštího. „Chceme i slané pečivo – arménský chléb na způsob tortily,” dodává Avetisjan.

Věří, že arménský chléb se stane stejně populární jako Marlenka. Ta se teď prodává v 45 zemích světa a každý měsíc těchto dortů firma vyrobí 250 tisíc kusů.

Reklama

Související témata:

Doporučované