Hlavní obsah

Masarykova univerzita přijímá přihlášky také ke studiu farmacie

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Masarykova univerzita otevřela přijímací řízení pro akademický rok 2021/2022. Poprvé se mohou zájemci hlásit do českého i anglického magisterského studijního programu na farmaceutické fakultě.

Článek

Letos se přesunula pod Masarykovu univerzitu z Veterinární a farmaceutické univerzity, oznámila ČTK mluvčí školy Tereza Fojtová.

Lékařská fakulta bude poprvé přijímat studenty do nově akreditovaných bakalářských studijních programů všeobecné ošetřovatelství, porodní asistence a radiologická asistence. Profesně zaměřené české bakalářské studijní programy v kombinované formě otevírá ekonomicko-správní fakulta. Konkrétně jde o analytiku byznysových dat, finance, účetnictví a daně, management měst a regionů, management veřejných služeb nebo podnikový management.

K dalším novinkám patří studijní program kyberbezpečnost na fakultě informatiky. Transformací prošly některé obory na pedagogické fakultě, například učitelství praktického vyučování a vychovatelství.

Na všech deset fakult mohou uchazeči podávat přihlášky elektronicky do konce února. Podmínkou pro přijetí jsou testy studijních předpokladů, někde doplněné o oborové testy.

V aktuálním akademickém roce studuje v řádném diplomovém studiu na Masarykově univerzitě přes 33.000 studentů, což je zhruba o 2000 víc než v předchozím akademickém roce. Nárůst je způsobený převzetím farmaceutické fakulty s více než 800 studenty, ale i zvýšením počtu zahraničních studentů.

Zatímco v ročníku 2019/2020 studovalo na Masarykově univerzitě přibližně 7000 zahraničních studentů, letos jejich počet vrostl na 8500. Většinu z nich stále tvoří Slováci.

Reklama

Související témata:

Doporučované