Hlavní obsah

Metro přestává být offline. Signál je na Palmovce, Staroměstské a Florenci

Foto: Jan Stránský, Seznam Zprávy

Nyní tak mohou lidé nově surfovat v celých úsecích od Florence na Palmovku na trati B a od Staroměstské po Muzeum na trase A.

Reklama

Vysokorychlostním mobilním signálem jsou ode dneška pokryty další tři stanice metra a okolní tunely. Jsou to Staroměstská na lince A a Palmovka a Florenc na lince B.

Článek

Internet tak mohou ode dneška cestující využívat v 25 stanicích pražského metra. Do stanice Malostranská se pak signál LTE rozšíří v průběhu příštího týdne. V první polovině července potom do dalších třech stanic. Od začátku letošního roku je mobilní internet nově v devíti stanicích metra v širším centru Prahy.

Nyní tak mohou lidé nově surfovat v celých úsecích od Florence na Palmovku na trati B a od Staroměstské po Muzeum na trase A. Příští týden k tomu přibyde stanice Malostranská, a v první polovině července i stanice Hradčanská a Dejvická. Díky tomu bude internet v celém úseku trasy A od Nemocnice Motol po Muzeum.

Na pokrytí se podílejí všichni tři čeští operátoři a firma CETIN. Dozorčí rada DPP předloni schválila smlouvu s konsorciem na 20 let, kdy za prvních deset let operátoři vyplatí DPP 120 milionů korun. Kompletně má být metro podle dřívějších informací konsorcia pokryto signálem v roce 2022. Plánovaná nová linka D by se měla pokrývat signálem už při výstavbě.

Aktuální stav pokrytí internetem:

Linka A

úsek Staroměstská – Muzeum (3 stanice)

úsek Nemocnice Motol – Bořislavka (4 stanice)

Linka B

úsek Smíchovské nádraží – Anděl (2 stanice)

úsek Florenc – Palmovka (4 stanice)

Linka C

úsek Nádraží Holešovice – Roztyly (12 stanic)

Reklama

Doporučované