Hlavní obsah

Michelle Obamová označila Trumpa za sexuálního predátora

 

Reklama

První dáma Spojených států ostře odsoudila republikánského kandidáta za jeho nejnovější skandál

Článek

"Nepřála bych si nic jiného, než předstírat, že se nic takového nestalo a přednést svou obvyklou řeč ke kampani," prohlásila Michelle Obamová během svého vystoupení na podporu demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clinton v New Hampshiru. "Bylo by to ale nečestné a neupřímné," dodala.

Vyjádřila se tak ke skandálnímu videu Donalda Trumpa z roku 2005, které se minulý pátek objevilo na sociálních sítích. Trump v něm popisuje, jak útočí na ženy bez obavy z postihu. Jako celebrita si to prý může dovolit.

V americkém tisku se zároveň objevila nová svědectví o údajných sexuálních útocích republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. List New York Times ve středu otiskl výpovědi dvou žen, které republikánský kandidát údajně obtěžoval.

Jedna z nich, dnes čtyřiasedmdesátiletá Jessica Leedsová newyorskému deníku řekla, že před zhruba třiceti lety se s Trumpem setkala za letu do New Yorku. Newyorský magnát jí prý osahával prsa a chtěl se jí rukama dostat pod sukni. "Byl jako chobotnice, jeho ruce byly všude," řekla.

K novým obviněním se dnes vyjádřil i sám Trump během kampaně na Floridě. "Nařčení jsou nesmyslná, směšná a odporují pravdě, zdravému rozumu i logice," prohlásil. "Již nyní máme k dispozici významné důkazy, které tyto lži rozporují. Ve vhodný čas a vhodným způsobem je zveřejníme, velmi brzy," dodal.

Reklama

Doporučované