Hlavní obsah

Video: Mick Jagger a Dave Grohl spolu udělali skladbu o životě v pandemii

Nová píseň Eazy Sleazy od Micka Jaggera a Davea GrohlaVideo: Mick Jagger, Dave Grohl , Youtube.com

 

Reklama

V Londýně se po lockdownu lidé pomalu vracejí k normálnímu životu. Legendární frontman Rolling Stones Mick Jagger složil spolu se zakladatelem kapely Foo Fighters Davem Grohlem novou rockovou píseň.

Článek

„Je to píseň o tom, že nakonec vyjdeme z lockdownu, je v ní tolik potřebný optimismus,“ napsal v úterním prohlášení Jagger. Song nazvaný Eazy Sleazy nahrál spolu s Grohlem při zachování patřičných koronavirových omezení na dvou různých místech – Jagger ve svém londýnském domě, Grohl v jednom z losangeleských studií, informoval server Deutsche Welle.

Text písně je jakýmsi svědectvím pandemického života, zmiňují se v něm pojmy jako vězeňské zdi, virtuální premiéry, hrozná čísla, příliš moc sledování televize, tloustnutí a nekonečné zoomové hovory.

Píseň také paroduje konspirační teorie a dělá si legraci z těch, kteří popírají klimatické změny a mají strach z miliardáře Billa Gatese. „Uvnitř deep state jsou vetřelci,“ naráží autoři na takzvaný deep state, tedy konspirační skupinu elit, s níž obvykle operují například stoupenci bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Sedmasedmdesátiletý frontman kapely Rolling Stones se ale dívá dopředu a slibuje, že až unikneme z „vězeňských zdí“, čeká nás „zahrada pozemských rozkoší“.

Reklama

Související témata:

Doporučované