Hlavní obsah

Miliardář Křetínský koupil od Šmejce část luxusního resortu na Maledivách

Podnikateli Křetínskému se rozrostlo majetkové vlastnictví až do Indického oceánu.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Čtvrtinový podíl vyšel majitele fotbalové Sparty na 1,2 miliardy.

Článek

Vlastník soukromého ostrova Velaa podnikatel Jiří Šmejc prodal Danielovi Křetínskému podíl maledivského luxusního resortu. Čtvrtinový podíl v luxusním hotelovém resortu Velaa Private Island na Maledivách vyšel Křetínského na 1,2 miliardy korun. Vlastník soukromého ostrova se 45 vilami Jiří Šmejc chce mít i nadále pod kontrolou způsob, jakým se bude celý resort rozvíjet. Prodej menšinového podílu ale nikdy nevylučoval. S Křetínským jsou navíc dobří přátelé.

„Od otevření tam jezdíme pravidelně a počet dní v roce, které tam moje rodina tráví, se stále navyšuje na úkor jiných destinací. Jsem rád, že se stávám spoluakcionářem tak nádherného projektu," okomentoval koupi Křetínský.

Za týdenní dovolenou v resortu si zaplatíte až čtyři miliony korun v závislosti na velikosti a vybavení vily. Podle Šmejcova tiskového mluvčího Pavla Zuny si vilový resort vede velmi dobře.

Ostrov Velaa leží v souostrovním státě Maledivy v Indickém oceánu. Cesta tam trvá asi tři čtvrtě hodiny hydroplánem z mezinárodního letiště v hlavním městě Malé.

Část maledivského luxusního resortu tak Křetínskému přibyde k podílu fotbalového klubu AC Sparta Praha nebo k většinovému vlastnictví Energetického a průmyslového holdingu.

Reklama

Související témata:

Doporučované