Hlavní obsah

Záběry obří nehody z policejního vrtulníku: Miminko vylétlo z kočárku, popsal svědek

Lidé byli od krve, křičeli strachem nebo bolestí. Nepřeji nikomu, aby prožil to, co se stalo, popsal Valenta.Video: Policie ČR

 

Reklama

Trolejbusem, který se v pondělí střetl v centru Brna s tramvají, cestoval z práce i šestadvacetiletý Lukáš Valenta. Byla to rána jako z děla, pak všichni křičeli, byli od krve, řekl Valenta. Sám vyvázl téměř bez zranění. Zraněno bylo 40 lidí, včetně dvou dětí.

Článek

„Seděl jsem za řidičem zády po směru jízdy, takže jsem neviděl, co přesně se stalo. Řidič normálně jel, pak najednou rána jako z děla, všichni létali jako papírové hračky. Byla tam i maminka s kočárkem, miminko vylétlo z kočárku ven. Možná to bylo i dobře, protože ten kočárek pak byl na kaši,“ řekl.

Rána jako z děla, všichni létali jako papírové hračky, popsal Valenta.Video: Seznam Zprávy

Když se muž vzpamatoval, miminko začal hledat. „Lidé byli od krve, křičeli strachem nebo bolestí, nepřeji nikomu, aby prožil to, co se stalo. Okamžitě jsem začal hledat to miminko, leželo na zemi. Rychle jsem ho vynesl ven, aby náhodou do nás ještě někdo nevlétl. Maminka pak také vyšla ven, obě jsem je předal záchranné službě, odjely jako první,“ řekl Valenta.

Sám zraněný téměř není, do nemocnice nemusel. „Bolí mě lopatky, pravá noha. Také mám nějaké boule na hlavě, odřeniny, ale nic to není, ani mě neošetřovali,“ uvedl muž.

Podle něj bylo štěstí, že v trolejbusu necestovalo ještě více maminek s kočárky. Dvě podle něj vystoupily o zastávku dřív.

Nehoda se stala v pondělí před 14:00 na rohu Křenové a Masné ulice v Brně. Při čelní srážce tramvaje s trolejbusem plným lidí se zranilo 40 lidí, z toho 13 těžce a středně těžce. Zraněny byly i dvě děti. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.

Drážní inspekce, která nehodu také vyšetřuje, pracuje se dvěma verzemi. Šlo buď o technickou závadu, nebo selhání člověka. Dosavadní vyšetřování podle mluvčího inspekce Martina Drápala nepotvrdilo, že by za nehodu mohla přecházející žena s kočárkem, které se trolejbus vyhýbal. Tyto informace se objevily po nehodě.

Reklama

Související témata:

Doporučované