Hlavní obsah

Ministr Prymula pozastavil své živnostenské oprávnění

Foto: vlada.cz

Roman Prymula

Reklama

Prymula měl živnostenské oprávnění od 17. června, a to mimo jiné na výrobu zdravotnických prostředků, na poradenskou a konzultační činnost, na zpracování odborných studií a posudků.

Článek

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) dnes pozastavil své živnostenské oprávnění, na jehož základě mohl mimo jiné vyrábět zdravotnické prostředky či zpracovávat studie. Vyplývá to z rejstříku živnostenských oprávnění. Na pozastavení upozornila Česká televize (ČT).

Prymula měl živnostenské oprávnění od 17. června, a to na výrobu zdravotnických prostředků, na poradenskou a konzultační činnost, na zpracování odborných studií a posudků, na výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd nebo společenských věd a na mimoškolní výuku a vzdělávání. Zprostředkování obchodu a služeb ukončil již 19. června. Živnost Prymula podle rejstříku pozastavil ode dneška.

Prymula v ČT řekl, že o živnost požádal proto, aby mohl vykonávat funkci vládního zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. „Protože na začátku to vypadalo, že ji budu muset dělat na živnostenské oprávnění,“ poznamenal. „Byl jsem na úřadu vlády na poloviční úvazek, takže jsem logicky v tom zbytku chtěl něco dělat, ale bohužel k tomu nedošlo,“ dodal.

Ve funkci náměstka ministra zdravotnictví musel skončit kvůli tomu, že nezískal bezpečnostní prověrku od Národního bezpečnostního úřadu. Jako ministr ji nepotřebuje. Na dotaz, zda o udělení prověrky bude usilovat, odpověděl, že by byl velice rád. „Protože já jsem tu prověrku nezastavil, zastavil ji bezpečnostní úřad, nedokončil ji s ohledem na to, že už ji nepotřebuji,“ řekl. Dodal, že důvody neudělení prověrky mu sděleny nebyly.

Reklama

Související témata:

Doporučované