Hlavní obsah

Mladý muž zemřel po pádu z výšky v nákupním centru Palladium

Foto: Profimedia.cz

Obchodní centrum Palladium.

Reklama

Se záchranou muže pomáhali ostatní návštěvníci centra, utrpěl však natolik vážná zranění, že nepřežil. Co jeho pád způsobilo, není zatím jasné.

Článek

Mladý muž se dnes odpoledne zřítil z druhého podlaží obchodního centra Palladium na náměstí Republiky v centru Prahy, pád nepřežil. Okolnostmi tragické události se zabývají policisté, řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podle očitého svědka, který hovořil s redaktorkou Seznamu, se mladý muž před pádem rozeběhl a po dopadu z nejvyššího patra nákupního centra ihned zemřel.

Policisté podle mluvčího přijali kolem 17:15 na tísňové lince hlášení o pádu muže z velké výšky. „Už při telefonátu na tísňovou linku bylo zřejmé, že muž je v ohrožení života. Operátorka proto ve spolupráci s laiky započala po telefonu asistovanou neodkladnou resuscitaci. Naše posádka bohužel po příjezdu na místo konstatovala, že muž následkem pádu utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ řekla ČTK mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místo dorazily i dvě jednotky pražských hasičů, kteří policistům a zdravotníkům při zásahu pomáhali. Část nákupního centra byla kvůli tragické události uzavřena. Na místě jsou také vyšetřovatelé.

Palladium má 11 pater, z toho pět s obchody, tři patra kanceláří a tři patra parkovacích stání. Bývalá kasárna Jiřího z Poděbrad fungují jako obchodní centrum od roku 2007.

Reklama

Doporučované