Hlavní obsah

Moravská filharmonie nabídne on-line koncert s houslistou Ženatým

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravská filharmonie Olomouc chystá na pondělí on-line koncert s Ivanem Ženatým, jedním z nejvýznamnějších českých houslistů současnosti.

Článek

V komorním programu sestaveném z děl Antonína Dvořáka, Johannese Brahmse a Maurice Ravela doprovodí houslového virtuosa klavírista Igor Ardašev. Virtuální koncerty zprostředkovává svým posluchačům olomoucká filharmonie po celou dobu koronavirové krize, nahrazuje jimi uzavřené koncertní sály.

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme i v této době nabídnout posluchačům a milovníkům klasické hudby houslový recitál Ivana Ženatého, předního českého houslového virtuosa, který měl v této sezoně vystoupit v Moravské filharmonii v komorní koncertní řadě. Na našem dalším on-line koncertě se tak posluchači mohou těšit na díla vrcholných romantiků a ve své době také dvou přátel, Antonína Dvořáka a Johannese Brahmse,“ uvedl ředitel filharmonie Jonáš Harman.

Autorské duo podle něj doplní a koncert uzavře Sonáta pro housle a klavír Maurice Ravela. „Sólistu doprovodí klavírista Igor Ardašev, brněnský rodák, klavírní virtuos a pedagog. Oba interprety pojí úspěchy na předních světových soutěžích, jak Ivan Ženatý, tak Igor Ardašev v minulosti uspěli například na soutěži Petra Iljiče Čajkovského v Moskvě nebo na soutěži Pražského jara,“ dodal ředitel filharmonie. Koncert bude k vidění na webu www.mfo.cz a na Facebooku Moravské filharmonie, a to v pondělí 25. ledna od 19:00.

Moravská filharmonie Olomouc naposledy nabídla svým posluchačům novoroční on-line koncert, ve kterém zazněly známé taneční melodie z různých koutů světa. Na začátku prosince spolu s Arcibiskupstvím olomouckým přichystala benefiční koncert, který vysílala živě z dvorany Arcibiskupského paláce. Adventní koncert zazněl v podání hudebního souboru Tria Martinů. Koncerty, které se nemohly uskutečnit kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru, nabídla posluchačům v on-line podobě i v listopadu.

Reklama

Doporučované