Hlavní obsah

Moravská Třebová po zrušení MHD zajistí seniorům a invalidům přepravu autem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravská Třebová na Svitavsku po prosincovém zrušení městské hromadné dopravy zajistí lidem ve starobním nebo invalidním důchodu přepravu automobilem. Lidé se mohou registrovat od čtvrtka.

Článek

Lidé si mohou jízdu objednat po území města. Novinku zajistí sociální služby. „Posílit tuto službu o automobil a pracovní úvazek jsme se rozhodli po projednání všech různých variant komerčně nabízených služeb pro seniory. Osoby pobírající starobní nebo invalidní důchod tímto získávají alternativu k dříve využívané MHD. U naší pečovatelské služby mají klienti navíc záruku profesionality a po registraci mohou využívat širokou nabídku jejich služeb,“ uvedla místostarostka Daniela Maixnerová (Srdcem Třebováci).

Služba je určená lidem ve starobním, invalidním důchodu a lidem se zdravotním postižením. Podmínkou je, že žijí území města. Auto jim bude k dispozici od pondělí do pátku od 6:30 do 14:00. Klient také musí uzavřít smlouvu o pečovatelské službě. Jízdné je 20 korun, cena za doprovod je deset korun. Za cestu tam a zpět tak dá klient 60 korun.

„Pracovník pečovatelské služby vyzvedne uživatele v místě jeho bydliště, doprovodí ho do služebního vozu, zaveze na potřebné místo a zase zpět domů,“ uvedla místostarostka.

MHD začala jezdit v Moravské Třebové v říjnu 2018. Její provoz skončil loni v prosinci. Náklady byly podle vedení města vysoké, cestujících málo. Po rozhodnutí zastupitelstva v lednu se obnovou MHD bude město zase zabývat. Zda se ale autobusy do ulic vrátí, jisté není.

Reklama

Doporučované