Hlavní obsah

Most přes železnici v ulici Za Černým mostem v Praze 14 se dočká opravy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Most přes železniční trať v ulici Za Černým mostem v Praze 14 se dočká opravy, nyní je ve velmi špatném stavu. Opravena bude konstrukce, most bude vyšší a rozšířeny budou chodníky.

Článek

Rekonstrukce vyjde na 38,92 milionu korun a pro městskou firmu Technická správa komunikací ji provede společnost Metrostav Infrastructure. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve věstníku veřejných zakázek. Praha má s mosty potíže dlouhodobě.

Most je vybudován z tzv. předpjatých prefabrikátů. Odborníci jeho stav na sedmistupňové škále, kdy sedm je nejhorší, ohodnotili šestkou. Rekonstrukce mostu znamená výměnu nosné konstrukce a příslušenství. Upravena bude výška mostu, nová konstrukce bude uprostřed zvýšena. „Čímž dojde ke zvýšení podjezdné výšky přemosťované trati,“ píše se v dokumentu.

Šířka bude zachována, stejně jako směr, kterým vede. Šířka komunikace mezi zvýšenými obrubami zůstane osm metrů a šířka chodníku na pravé straně se zvětší z původních 2,37 na 2,60 metru. Beze změny zůstane napojení nové konstrukce na navazující ulice. Vyměněny budou navazující opěrné zdi směrem do ulice Za Černým mostem.

Reklama

Doporučované