Hlavní obsah

Mourinho versus kabina a fanoušci. Chýlí se po překvapivém vypadnutí z poháru k jeho konci v United?

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho.

Reklama

Manchester United schytal po nepřesvědčivých výkonech ze začátku sezony další ránu. Ve třetím kole Carabao Cupu prohrála družina Josého Mourinha s druholigovým celkem Derby County 2:3 po penaltovém rozstřelu.

Článek

Byl to zvláštní pohled. V Chelsea spolu José Mourinho a Frank Lampard prožili báječná léta, posbírali řadu trofejí a byli základními kameny, na kterých stála úspěšná éra týmu ze Stamford Bridge. Včera se proti sobě postavili na Old Trafford.

Mourinho jakožto kouč místních United, Lampard coby manažer Derby County. Vítězně z tohoto duelu vyšel čtyřicetiletý nováček mezi trenéry Lampard. Už tak nahnutá situace kolem pozice Josého Mourinha se tak ještě více zhoršila.

United rozhodně nenastoupili s žádným béčkovým týmem, v základní sestavě Rudých ďáblů nastoupili Lukaku, Mata, Martial, Matič nebo Bailly. Na straně Derby County byl nejznámějším hráčem zřejmě protřelý gólman Scott Carson. I tak ale slavil Lampardův tým, který favorita z Manchesteru zdolal 3:2 po penaltovém rozstřelu. Další rána pro portugalského manažera, jenž je fanoušky United dlouhodobě kritizován za předváděné výkony týmu, a to zejména na domácím hřišti. Potvrzují to i čísla z letošního ročníku. United porazili na domácí půdě od začátku sezony pouze Leicester, to se psalo 10. srpna.

Proti předváděné hře se bouří nejenom fanoušci, ale už také i hráči. Jedním z nejhlasitějších kritiků vlastního týmu je francouzský záložník Paul Pogba, jehož chyba předcházela vyrovnávajícímu gólu Wolverhamptonu v sobotním utkání, které skončilo remízou 1:1. „Obzvláště na Old Trafford bychom se měli prezentovat úplně jinou hrou. Doma zkrátka musíme útočit, útočit a útočit. Jsem jen hráč a ne manažer, ale myslím, že bychom měli mít v zásobě víc herních variant,“ prohlásil pětadvacetiletý středopolař.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Pode mnou už kapitánem Manchesteru nebudeš,“ slyšel z úst Josého Mourinha Pogba. Ten do soboty navlékal kapitánskou pásku při absenci prvního kapitána United Ekvádorce Antonia Valencii. A po úterním prohře v Carabao Cupu s Derby County je v útrobách „Theatre of Dreams“ nálada ještě mizernější. Proslýchá se, že vztah Mourinha a kabiny není zdaleka ideální, což potvrzují slova portugalského kouče po neúspěšném rozstřelu v utkání s Derby. „Po žádných penaltách hráčům nevyčítám jejich chyby a neproměněné penalty. Ale když jsem viděl, že nám zbývají už jen Phil Jones a Eric Bailly, věděl jsem, že je zle,“ uvedl Special One. Jeho tým nakonec penaltovou loterii prohrál 7:8.

Do nešťastného pohárového utkání nezasáhly velké světové hvězdy – Alexis Sánchez a Paul Pogba. U obou se spekuluje o jejich předčasném konci především kvůli tomu, že nejsou spokojení s herní prezentací svého týmu. Opačnou variantou by mohl být konec Josého Mourinha, po kterém volají i fanoušci United.

Pokud by k odchodu Portugalce v tomto týdnu opravdu došlo, bylo by symbolické, že by mu poslední ránu zasadil jeho bývalý svěřenec, kterému pomohl k fantastické kariéře v dresu Chelsea. Jak to vypadá, na přátelském vztahu Mourinho-Lampard ovšem ani tato porážka nic nemění. Stejně jako na napjaté atmosféře uvnitř týmu United. „Když se podívám na lavičku Derby, tak tam vidíte Franka. Tedy válečníka a skutečného lídra na hřišti i mimo něj. Zkrátka kapitán, pro kterého je tým na prvním místě. No, a pak se podívejte, s čím musím nyní pracovat já,“ uzavřel Mourinho.

Reklama

Doporučované