Hlavní obsah

Muzeum Fojtství v Kopřivnici připravilo komentované prohlídky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Muzeum Fojtství v Kopřivnici na Novojičínsku připravilo na pátek mimořádné komentované prohlídky. Připomenou 170. výročí počátku výroby kočárů ve městě a účastníci při nich uvidí mimo jiné výstavu kočárů.

Článek

ČTK to dnes za kopřivnickou radnici sdělila Ilona Mazalová.

„Účastníci se mohou těšit na prohlídku nejstarší dochované budovy ve městě, někdejšího kopřivnického fojtství, včetně expozice kočárů, která se nachází v místě původní Šustalovy dílny. Právě zde se začaly psát dějiny světoznámé automobilky Tatra,“ uvedla Mazalová.

Sedlář Ignác Šustala (Schustala) zahájil ve své dílně výrobu bryček a kočárů 19. srpna 1850. Toto datum je považováno za počátek kopřivnické automobilky Tatra, která se z dílny později vyvinula.

Návštěvníky bude prohlídkami provázet historik a vedoucí Muzea Fojtství Ondřej Šalek. „Není zvykem, abychom dělali akce určené pro místní občany v době prázdnin. Ale využili jsme toho, že v pátek je svátek svatého Ignáce, a prohlídky situovali na tento termín,“ uvedl Šalek.

Komentované prohlídky se budou konat v 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00. Vzhledem k omezené kapacitě vedoucí muzea doporučuje, aby si zájemci místo rezervovali na telefonním čísle 556 812 610. Vstupné stojí jako na běžnou prohlídku muzea, tedy 50 korun pro dospělého. Muzeum navštíví ročně přes 10.000 lidí.

Reklama

Doporučované