Hlavní obsah

Muzikanti z Blue Effectu ožívají v nové kapele Vanua 2

Muzika Blue Effectu ožívá v nové kapele Vanua 2. Povídejte se na rozhovor s basákem Wojttechem Říhou a frontmanem Yannickou.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Nová česká kapela Vanua 2, která je postavená na rytmu legendárního Blue Effectu zesnulého Radima Hladíka, přichází s prvním videoklipem. Dominuje mu kytarista a zpěvák Yannick Tevi, pocházející z tichomořského ostrova Vanuatu.

Článek

Nová kapela Vanua 2 vznikla po smrti Radima Hladíka z jeho někdejších spoluhráčů z Blue Effectu: bubeníka Václava Zimy, baskytaristy Wojttecha Říhy a klávesisty Víta Beneše. Trojici muzikantů doplnil kytarista a zpěvák se „sealovským“ hlasem Yannick Tevi, pocházející z ostrova Vanuatu v Oceánii a kytarista Jan Ponocný. „Vanua 2 má s Blue Effectem společného to, že je tam rytmika z kapely Blue Effect, nicméně jsme úplně nová kapela,“ líčí basák Wojttech Říha.

Kapela přichází na hudební scénu s novým videoklipem. Bridge Me Out vznikal v průběhu sedmi měsíců v okolí Prahy a na živých vystoupeních Vanua 2. „Ta hudba je přívětivá pro všechny kategorie posluchačů, jde vlastě o takový pop,“ říká zpěvák Yannick Tevi.

Zajímá vás, kde si písničku můžete poslechnout naživo? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované