Hlavní obsah

Na Boží Dar zamířily i přes mráz opět stovky lyžařů

Foto: Skiareál Klínovec

Ilustrační snímek.

Reklama

I přes silný mráz vyrazily dnes na sjezdovky a běžecké tratě na Božím Daru stovky lyžařů. Už dopoledne se začala plnit parkoviště a například na Klínovci vznikaly i dopravní problémy.

Článek

Kvůli uzavřeným areálům lidé musí buď chodit na kopce pěšky, nebo využívají automobily, které lyžaře vyvezou opakovaně na kopec a dole je zase vyzvednou.

Lyžařský areál Klínovec, který je také kvůli vládním opatřením mimo provoz, od pátku upozorňuje případné lyžaře, že o víkendu se bude strojově upravovat sníh na sjezdovce Jáchymovská. „Pro vás to ovšem znamená, že příštích pět dní bude přísný zákaz vstupu na tuto sjezdovku, a to z důvodu velkého pohybu techniky. Natažena budou i ocelová lana, takže riziko úrazu je opravdu vysoké,“ upozorňují provozovatelé areálu.

Na jiných sjezdovkách se ale dnes dopoledne zasněžovalo. „Přijeli jsme z Prahy. Letos jsme byli na sněhu zatím jen jednou,“ řekli návštěvníci, kteří se snowboardy vyrazili na sjezdovku Suzuki. Byli smíření s tím, že do kopce budou muset vyšlapat po svých.

V centru Božího Daru dnes dopoledne dopravní komplikace nevznikaly, městem opakovaně projížděly hlídky městské policie i Policie ČR a dohlížely, aby lidé neparkovali, kde nemají. Okolní parkoviště ještě dopoledne měla volná místa.

Na Božím Daru bylo dnes ráno okolo minus 11 stupňů Celsia a teplota stoupala jen pomalu. Na rozdíl od posledních dní ale ustal silný vítr a mraky se protrhávaly. Podmínky pro lyžování tak byly velmi dobré.

Reklama

Doporučované