Hlavní obsah

Na Černém Mostě staví záchytné parkoviště pro 880 aut

Foto: Praha 14

Takto bude vypadat parkovací dům na Černém Mostě.

Reklama

Dnes začaly přípravy stavby nového P+R parkovacího domu na pražském Černém Mostě. Vznikne na místě současného parkoviště Černý Most I, bude však rozšířen na kapacitu až 880 automobilů. Dokončen by měl být příští rok.

Článek

Na Černém Mostě by mělo do konce příštího roku vzniknout nové třípatrové P+R parkoviště s kapacitou až 880 míst. Bude stát na ploše u Chlumecké ulice, kde je nyní pozemní parkoviště Černý Most I pro necelých 300 automobilů. Záchytné parkoviště P+R Černý Most II zůstane i nadále v provozu.

„Plošné i objektové P+R parkoviště jsou důležité dopravní stavby. Každé auto, které při cestě do Prahy zaparkuje na jejím okraji, se počítá. Ulevuje se tím dopravě v centru a zlepšuje se vzduch i životní prostředí v hlavním městě. Od konce příštího roku bude moci na Černém Mostě zaparkovat dalších 880 aut v třípatrovém parkovacím domě,“ říká náměstek primátora Adam Scheinherr.

Foto: Praha 14

Tady vznikne parkoviště.

Samotná stavba bez přípravných prací začne 1. července 2020 a hotová by měla být do konce příštího roku. První vozidla by zde pak měla zaparkovat už začátkem roku 2022. Výhodou nového parkoviště bude kromě kapacity i snadná dostupnost na konečnou stanici metra B Černý Most, která se navíc nachází poblíž nákupních center. Na parkovišti bude mimo jiné 22 míst pro ZTP a další dvě místa pro nabíjení elektroaut.

Foto: Praha 14

Zde vznikne parkovací dům.

Práce na nových parkovištích zároveň pokračují i na dalších místech v Praze. „Dále letos budeme pokračovat také v práci na jiných plošných P+R parkovištích. Jmenovitě v roce 2020 otevřeme P+R Lipence, Hostivař 3 a v ulici Lednická v Kyjích, což je minimálně dalších 200 parkovacích míst,“ doplňuje Scheinherr.

Projekt stavby nového P+R parkoviště Černý Most III je spolufinancován z Operačního programu Praha – pól růstu a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkově vyjde na necelých 500 milionů korun bez DPH.

Reklama

Doporučované