Hlavní obsah
Online

Koncert Rolling Stones ukončil ohňostroj. Davy zablokovaly metro

Foto: Pavel Cyprich

Reklama

aktualizováno •

Na letišti v pražských Letňanech hrají The Rolling Stones. Obří akce si vyžádala změny v hromadné i individuální dopravě. První fanoušci a fanynky čekali na místě už v noci.

Článek

V areálu v pražských Letňanech začal koncert Rolling Stones. Legendární kapela ho za jásotu tisíců fanoušků zahájila písní Street Fighting Man, která je považována za jednu z jejich nejvíce politicky angažovaných skladeb. Zpěvák Mick Jagger se ve skladbě z alba Beggars Banquet z roku 1968 údajně nechal inspirovat pouličními demonstracemi přerůstajícími v násilí v Londýně a Paříži. The Rolling Stones vystupují na 32 metrů vysokém pódiu, které je široké téměř 80 metrů. Před ním je podle odhadů okolo 50 tisíc lidí.

Brány areálu se otevřely ve 14:00, v 18:00 byl na programu Gotthard, o hodinu později přišel na řadu Pražský výběr.

Archivní zákulisní záběry z roku 1990.Video: Janek Rubeš, Seznam Zprávy

Playlist dnešního koncertu slibuje největší hity Rolling Stones napříč jejich dlouholetou kariérou. Měly by zaznít mimo jiné světoznámé písně It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It), Paint It Black, Honky Tonk Women, Sympathy for the Devil nebo (I Can't Get No) Satisfaction. Poslední album Blue & Lonesome z roku 2016 patrně zastoupí skladba Ride 'Em on Down.

Koncert si vyžádal dopravní omezení. Policisté od středečního rána uzavřeli několik ulic v okolí letňanského letiště, kde skupina při turné No Filter vystupuje. Do uzavřeného prostoru mohou vjíždět pouze vozy integrovaného záchranného systému, městské hromadné dopravy a lidé, kteří v oblasti bydlí.

Přímo v areálu není možnost parkování. Návštěvníci koncertu museli použít městskou hromadnou dopravu. Provoz metra bude o hodinu prodloužen, koncert skončí okolo 23:00.

  • Vizuální show

    Foto: Pavel Cyprich
  • Návštěvní rekordy

    Zatím nejvíce lidí do Letňan dorazilo v roce 2016 na koncert AC/DC, bylo to 60 000 fanoušků. Rolling Stones drží návštěvnický rekord koncertu v ČR, když 5. srpna 1995 přišlo na jejich vystoupení na bývalý spartakiádní stadion na Strahově 130 000 lidí.

  • Koncert začal, došlo pivo

    Koncert kapely Rolling Stones začal zhruba o 20 minut později, než bylo avizováno. V jednom ze stánků v areálu došlo pivo, na což si někteří návštěvníci koncertu stěžují na sociálních sítích.

  • Přípravy vrcholí

    Kapela měla začít hrát v půl deváté, bude mít ale zřejmě pár minut zpoždění.

  • Gotthard otevřeli show v Letňanech, kde zahrají Rolling Stones

    Řízná hudba švýcarské hardrockové kapely Gotthard otevřela dnešní hudební show na letišti v Letňanech, která od 20:30 vyvrcholí koncertem Rolling Stones. Ještě předtím se jako druhá předkapela představí Pražský výběr.

  • Areál letňanského letiště ožívá

    Přibližně hodinu a půl před vystoupením první kapely - švýcarské hardrockové skupiny Gotthard - začali ve větším počtu dovnitř proudit návštěvníci. Takto to vypadalo uvnitř okolo půl páté.

    Video: Petr Kobrle, Seznam Zprávy

  • Návštěvníků jsou tisíce, fronty se ale netvoří

    Na místo koncertu přicházejí stovky lidí, ti k přesunu využívají nejčastěji pražské metro. Reportér Jaroslav Gavenda natočil aktuální situaci ve stanici Letňany.

    Návštěvníků uvnitř areálu už jsou tisíce. Díky jeho rozlehlosti a desítkám vstupních bran se ale zatím daří předcházet frontám.

    Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

  • Čekám, že tu bude větší párty, říká návštěvník z Německa

    Velkou část publika budou dnes večer v Letňanech tvořit cizinci. Jen kvůli koncertu Rolling Stones do Prahy přijeli Mike a jeho přítelkyně z německého Mnichova. „Očekáváme, že tady to bude větší párty a pražští návštěvníci budou dělat větší hluk,” vysvětlil, proč si vybral právě tento koncert z turné No Filter.

    Video: Jaroslav Gavenda

  • Trafika je připravena na nápor fanoušků „Stounů”

    Kdo z návštěvníků koncertu to nevydrží, může se občerstvit už ve stanici metra Letňany. Zásoby evidentně chvíli vydrží. Další občerstvení je potom před vstupem do areálu. Tam je pivo za 65 korun a pikantní klobása za stokorunu.

  • Policisté jsou ozbrojeni samopaly

    Návštěvníci koncertu už mohou téměř dvě hodiny vstupovat do areálu. Většina k přesunu na místo využívá městskou hromadnou dopravu, nejvytíženější je stanice metra Letňany. Fronty se zatím netvoří.

    Na celém prostranství se ale dodržují přísná bezpečnostní opatření. Areál je pod kontrolou policejních hlídek i městských strážníků, policisté jsou ozbrojeni samopaly.

    Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Reklama

Hlavní zprávy