Hlavní obsah

„Narodil se tu nový Balda,“ říká o poslanci Volném z SPD Jakub Michálek

Rozhovor s místopředsedou Pirátské strany Jakubem Michálkem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kontroverzní projev poslance Volného z SPD, obvinění z udavačství a proč Pirátská strana nepodala trestní oznámení na premiéra Andreje Babiše. Na to odpovídal v rozhovoru Filipa Horkého místopředseda Pirátské strany Jakub Michálek.

Článek

Místopředseda pirátské strany Jakub Michálek v rozhovoru pro Televizi Seznam mluvil o projevu poslance za SPD Lubomíra Volného. Volný v Poslanecké sněmovně způsobil poprask svým projevem, kterým se snažil varovat proti příjímání migrantů, a přitom obvinil ostatní poslance z výroby teroristů. Podle Michálka byl projev Volného pouze způsobem, jak na sebe upozornit, jelikož bojuje o místo lídra kandidátky do evropských voleb.

„Skoro to na mě působí tak, že se narodil nový Balda,“ narážel Michálek na případ důchodce Jaromíra Baldy, sympatizanta strany SPD, který byl odsouzen za terorismus.

Kromě toho Michálek reagoval i na obvinění premiéra Andreje Babiše z udavačství. Podle Babiše měla Pirátská strana upozornit na nesrovnalosti Babišových aktivit u Evropské Unie, i na jeho údajné porušení zákona o střetu zájmů v Černošicích.

„Udavač nejsem, pan premiér říká spoustu nesmyslů,“ reagoval Michálek na obvinění premiéra Babiše. Toho podle Michálka udal David Ondráčka, který je ředitelem Transparency International a také Babišovým bývalým kandidátem na ministra vnitra. Pirátská strana reagovala pouze na výzvu organizace.

Celý rozhovor s Jakubem Michálkem si pusťte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované