Hlavní obsah

Naučit fandit lidi slušně? Boj, který hokej neumí vyhrát. „Kluby situaci podcenily,” říká šéf extraligy Řezníček

Šéf hokejové extraligy v rozhovoru pro Seznam mluví o náladě na tribunách: „Emoce nikdo nezakazuje. Jednotlivci se ale v českém hokeji urážet nebudou.”Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hokejová extraliga po olympiádě vrcholí: Jak bude během emotivního finiše sezony vypadat zatím marný boj s vulgárními fanoušky? Podívejte se na rozhovor s šéfem soutěže Josefem Řezníčkem.

Článek

Před sezonou si hokejové kluby v Tipsport extralize vymyslely pokuty za vulgární skandování svých fanoušků. Situace zašla tak daleko, že disciplinární komise kvůli opakujícím se problémům uzavřela část stadionu v Plzni a Brně.

Napětí mezi příznivci a vedením extraligy v tu chvíli vygradovalo natolik, že kluby musely zasednout na mimořádné valné hromadě. Tam rozhodly o změnách: Co je a co už není vhodné chování na stadionech, bude nově posuzovat etická komise zřízená ze zástupců klubů. A tresty za následné prohřešky se nově nebudou zveřejňovat.

Unikátní dokument Seznamu: Prožijte den s hokejovými rozhodčími. Zavedeme vás i do jejich kabiny v průběhu extraligového zápasu.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Co to znamená a jak se mají fanoušci na stadionech chovat, vysvětluje v rozhovoru pro Seznam ředitel soutěže Josef Řezníček. Zdaleka to přitom není jediné téma. Jak totiž sám přiznává, liga má velké problémy v komunikaci. Jak uvnitř, tak i směrem ven k fanouškům. Odsoudil například výroky Sparty o tendenčním rozhodování rozhodčích.

Tipsport extraliga se po olympijské přestávce rozbíhá do svého finále. Do konce základní části zbývají tři poslední kola. Hraje se o hodně. Play off odstartuje příští týden.

Reklama

Doporučované