Hlavní obsah

Návrat Karla Gotta. Zlatý slavík poprvé po nemoci zazpívá pro 112 vyvolených

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Karel Gott se vrací na pódium, při prvním koncertu ho doprovodí například zpěvačka Dasha

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Nejúspěšnější interpret v české historii popmusic se vrací ke koncertování večerním vystoupením v Malostranské besedě.

Článek

Po téměř roční onkologické léčbě je Karel Gott zpět na hudební scéně. Jeho návrat na pódia začíná komorně - koncertem v Malostranské besedě.

„Moji milí příznivci, klubová scéna mě láká a fascinuje čím dál tím více,” vzkazuje Karel Gott svým fanouškům na Facebooku. Koncert v Malostranské besedě, jejíž sál má maximální kapacitu 112 diváků, byl vyprodán během jednoho dopoledne. Vstupenky se daly koupit pouze na internetu, do volného prodeje se žádné nedostaly. Jeho návrat má být bez velkých fanfár, proto se Karel Gott rozhodl nepozvat na koncert novináře.

Gott a jeho hosté

Karel Gott nebude na pódiu Malostranské besedy vždy sám, pozval si několik hudebních hostů. Na pódiu se objeví Miro Žbirka, Ilona Csáková, Dasha nebo Michal David. Mezi hosty je i moderátor Libor Bouček. O hudební doprovod se postará Pavel Větrovec a jeho kvarteto.

V Malostranské besedě zazní i dvě nové písně, které byly inspirovány právě onkologickou léčbou. O svém návratu na výsluní zpívá Karel Gott v písni Perfektní den hudebního skladatele Michala Davida a textaře Jaroslava Machka. „Není každé ráno jen sluncem zalité a nikde není psáno, že se záhy vzdálí déšť. Přesto stojí za to vstávat a s odvahou jít ven, pokusit se brát i dávat, tak svět je nastaven," zpívá Karel Gott v druhé nové písni Země vstává, jejíž text napsal Lou Fanánek Hagen a hudbu složil opět Michal David.

40 Zlatých slavíků

Gott v loňském roce získal už čtyřicátého Zlatého slavíka. I přes vážný zdravotní stav si ho ve Státní opeře za obrovského aplausu osobně převzal. Nedávno Gott vstoupil do Rekordmanské síně slávy. Certifikát za největší počet cen popularity v české historii mu předali představitelé pelhřimovské Agentury Dobrý den, která přes 20 let spravuje české rekordy.

Reklama

Doporučované