Hlavní obsah
Online

Návrat z prázdnin. Policie rozmístila odtahová auta podél dálnic, lidé si pochvalují kontroly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 
aktualizováno •

Doprava na silnicích se závěrem prázdnin houstne. Policisté spustili několik preventivních opatření - připravili odtahová auta a varují před nepozorností.

Článek

Před začátkem školního roku na silnicích houstne doprava. Tisíce lidí se vracejí z dovolených, policie varuje před nepozorností a spouští preventivní akce. Na několika českých dálnicích, ve zúženích, také preventivně připravila odtahové vozy, aby mohly při případné dopravní nehodě rychle zasáhnout.

Reportáž přímo z dálnice D1:

Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Dopravní policisté také se závěrem prázdnin zveřejnili statistiku nehod za poslední dva měsíce - obětí prázdninových bouraček je víc než v předchozích dvou letech. V červenci a srpnu zemřelo při dopravních nehodách na českých silnicích 121 lidí. Oproti loňskému roku vzrostl počet obětí o dvě desítky. Mírně vyšší byl také oproti prázdninovým měsícům roku 2016, kdy při nehodách zemřelo 120 účastníků silničního provozu.

  • Další nehoda na D5

    ÚAMK informuje o další nehodě na dálnici D5, tentokrát na 10. kilometru mezi Loděnicemi a Rudnou.

  • Nehoda na D5

    Na D5 je komplikovanější provoz na 70. kilometru. U nehody mezi Ejpovicemi a Černicemi asistuje policie, levý pruh je neprůjezdný.

  • Nehoda na D46

    ÚAMK informuje o dopravní nehodě na 10. kilometru dálnice D46 mezi Brodkem u Prostějova a Drysicemi. Srazila se tu tři osobní auta.

  • Snížená viditelnost a déšť na D1

    Na 15. kilometru dálnice D1 u Prahy je snížená viditelnost pod 30 metrů. Kolem 360. kilometru dálnice prší.

  • Nehoda na 69. kilometru D8

    Český rozhlas Radiožurnál informuje o nehodě na 69. kilometru dálnice D8 ve směru na Drážďany. Tvoří se tu kolony, předjížděcí pruh je neprůjezdný.

  • Nehoda na 110. kilometru D1

    Ve směru na Prahu na 110. kilometru D1 mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem havarovalo osobní auto s přívěsem. Dopravní omezení bude na místě zhruba do 15:30, informuje ÚAMK.

  • Odtahová auta v pohotovosti

    Jedno z odtahových aut čeká na 41. kilometru dálnice D1. Kolem českých dálnic jich je v pohotovosti několik.

    Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

  • Na D1 je situace zatím klidná

    Na D1 je situace zatím klidná, hlásí reportér Seznam Zpráv z místa. Hlídky na motorkách hlídají na dálnicích i to, zda lidé za jízdy například netelefonují. V pohotovosti jsou odtahová vozidla, která byla rozmístěna v kritických úsecích, aby se případné nehody dařilo odstranit rychle.

    Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

  • Kolony na D6

    Dálnice D6 je po nehodě osobního auta ve směru na Prahu ucpaná. Kolona má kvůli nakrátko uzavřené dálnici několik kilometrů. Policie odklání dopravu u Hostivice.

    Video: Jaroslav Gavenda

  • Tragická srpnová bilance

    Nejtragičtějším dnem prázdnin byl 11. srpen, kdy podle předběžných údajů zemřelo sedm lidí. Patřila mezi ně například dvojice motorkářů, kteří se čelně střetli u Hluboké nad Vltavou.

  • Při nehodě na D6 u Prahy se lehce zranilo šest lidí

    Nehodu zřejmě způsobila řidička, která přejela do protisměru. Silnice je uzavřená v obou směrech. ČTK to řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Řidička osobního vozu dostala před 10:00 poblíž výjezdu na Pražský okruh smyk ve směru na Karlovy Vary a přejela do protisměru, kde se střetla s jiným osobním autem.

    Video: Jaroslav Gavenda

  • Preventivní akce policie

Hlavní zprávy