Hlavní obsah

Návštěvnost koncertů a prodej desek, to jediné v téhle branži platí, říká Olda Říha z Katapultu

Co dostal Olda Říha k 70. narozeninám?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Frontman skupiny Katapult Olda Říha nedávno oslavil sedmdesáté narozeniny a také k nim dostal zajímavý dárek. Zlatou desku za album Kladivo na život, které kapele vyšlo v roce 2016.

Článek

Zlatá deska nebyla dárkem pouze k narozeninám, ale také za úspěšnost alba. „To je to jediné, co v téhle branži platí - návštěvnost koncertů a prodej desek. Tomu se říká showbyznys. Je to zábava, ale i prachy, a tohle je důkaz, že je album úspěšné,” říká Olda Říha, pro kterého má album historickou cenu.

Hitem alba Kladivo na život se stala stejnojmenná píseň. Katapult navázal třeba na velké hity ze 70. let. „To je takové životní štěstí, a stejně tak to, že když umřeli moji parťáci, tak se mi podařilo objevit kluky, kteří si na nic nehrají. Jsou jako Dědek a Tolja, ale jsou za sebe. Obyčejní kluci, kteří tak, jak žijou, tak hrajou.” S nimi jede Olda Říha aktuálně turné Šťastné narozeniny. To má v podtitulu 70 let života vzhůru nohama. „Už jsme zahájili druhou polovinu. Teď si užijeme léto a na podzim se vrátíme do sportovních hal,” říká Olda Říha.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované