Hlavní obsah

Neapol hledá brankáře, ve hře je i hostování Čecha z Arsenalu, píše Gazzetta dello Sport

Foto: Profimedia.cz

Že by Petr Čech před pomalu se blížícím koncem kariéry vyměnil ještě anglickou ligu za italskou?

Reklama

V situaci, kdy by se brankářskou jedničkou Arsenalu měl stát Němec Bernd Leno, zkusil by kouč Ancelotti oživit staré přátelství.

Článek

Svého času o něm uvažovali v AS Řím, teď si na brankáře Petra Čecha vzpomněli v Neapoli. List Gazzetta dello Sport, který o tom informuje, v té souvislosti zdůrazňuje vazbu nového neapolského trenéra Carla Ancelottiho na českého gólmana, Ta přetrvává z dob, kdy italský elegán koučoval plzeňského rodáka v Chelsea.

Podle italského listu si vedení Neapole pohrává s myšlenkou pokusit se přivést Čecha na roční hostování. Překážkou je vysoký plat, který v Arsenalu český gólman pobírá (100 000 liber týdně), což je na neapolské poměry suma jen obtížně řešitelná.

Naopak do neapolských karet by mohla hrát skutečnost, že nyní do Arsenalu míří Bernd Leno z Bayeru Leverkusen. A má se za to, že si ho Arsenal pořizuje jako novou brankářskou „jedničku“. Šestatřicetiletého Čecha by tedy v posledním roce jeho smlouvy mohl na Emirates čekat osud náhradníka. Zatímco v Neapoli by teoreticky mohl mít větší šanci zápasovou branku opanovat...

O tom, že Neapol zatím spíš sestavuje seznamy možných posil, než že by už vedla reálná jednání, svědčí fakt, že v jiném italském listu Corriere dello Sport uveřejnili právě dnes interview s Aureliem de Laurentisem, prezidentem SSC Neapol. A ten v něm ohledně řešení brankářského rébusu zmiňuje tři úplně jiné varianty.

Konkrétně de Laurentis jmenoval Alphonse Areolu z PSG, Keylora Navase z Realu Madrid a Alexe Mereta z Udine.

Připomeňme si letošní úspěch obchodního oddělení Arsenalu, novou a rekordně vylepšenou smlouvu s Emirates

Video: Kateřina Vodvářková, Youtube.com

Reklama

Související témata:

Doporučované