Hlavní obsah

Necháváte covidové pacienty umřít, nařkl muž lékaře. Hrozí mu osm let

Foto: Ales_1985, Shutterstock.com

Ivermektin.

Reklama

Policie obvinila muže z šíření poplašné zprávy. Ve videu tvrdil, že lékaři nechávají pacienty umřít, protože jim nechtějí podat ivermektin.

Článek

63letý muž, který nařkl lékaře z ohrožování pacientů, byl obviněn z šíření poplašné zprávy a pomluvy. Trestní stíhání zahájili plzeňští kriminalisté.

Muž letos v březnu odvysílal na sociálních sítích video z plzeňské nemocnice, kde ležela jeho matka. Do nemocnice přinesl léčiva ivermektin a isoprinosine a požadoval od personálu, aby je matce podal. Když lékaři odmítli, obvinil je z toho, že pacienty nechávají umřít.

„V případě prokázání viny mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že muž se činu dopustil v době, kdy byl vyhlášen nouzový stav.

„Umírá mi matka. Patrně proto, že jí odmítají dát isoprinosine nebo ivermektin. S lékaři není řeč, nejsou to žádní lékaři. Kdyby tam byla cvičená opice, tak toho udělá víc než tito přeplácení lékaři,“ říkal muž ve videu, které trvá několik hodin.

Na nahrávce je k personálu opakovaně vulgární. Natočil a zveřejnil i záběry dvou dalších pacientek nemocnice. Těm říká, že je tu „lékaři raději nechají umřít“.

Reklama

Doporučované