Hlavní obsah

Nejlépe placeným sportovcem je opět Mayweather. Ženy tentokrát v žebříčku chybí

Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po dvou letech se nejlépe placeným sportovcem světa znovu stal s 275 miliony dolarů americký boxer Floyd Mayweather. Druhá a třetí příčka patří fotbalovým hráčům. Druhé místo obsadil s výdělkem 111 milionů dolarů fotbalista Lionel Messi, třetí Cristiano Ronaldo vydělal 108 milionů. Do žebříčku, ve kterém tradičně převažují mužští sportovci, se letos neprobojovala ani jedna žena.

Článek

Žebříček nejlépe placených sportovců světa opět ovládl boxer Floyd Mayweather. Podle magazínu Forbes si jednačtyřicetiletý Američan za uplynulý rok vydělal 285 milionů dolarů, z toho 275 milionů inkasoval za srpnový zápas s šampionem smíšených bojových umění Conorem McGregorem.

Jeho poražený soupeř je s 99 miliony čtvrtý za fotbalisty Lionelem Messim, který se 111 miliony dolarů získal druhé místo, a třetím Cristianem Ronaldem, který si přišel na 108 milionů dolarů. Portugalský fotbalista kraloval ekonomickému žebříčku v předchozích dvou letech.

Do nejlepší stovky se neprobojovali žádní čeští sportovci a tentokrát ani ženy. Minulý rok bylo na seznamu jediné ženské jméno - tenistky Sereny Williamsové. S 27 miliony dolary jí patřilo 51. místo. Williamsová si kvůli těhotenské a mateřské pauze za uplynulý rok vydělala o devět milionů dolarů méně - a to už na nejlepší stovku nestačilo.

Forbes sestavuje pořadí podle celkových příjmů sportovců od června do června. Zahrnuje platy, bonusy, startovné, prize money, příspěvky od sponzorů, příjmy z reklamy i další zisky. Od roku 2001 žebříčku vévodili pouze Woods, Mayweather a Ronaldo. Na trůn se Mayweather vrátil už počtvrté.

Reklama

Doporučované