Hlavní obsah

Nejlepší na bolesti zad je cvičení doma, zvládnou ho děti i senioři

Rozhovor s Romanem Nesvadbou.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pokud máte sedavé zaměstnání, jste na nejlepší cestě k bolavým zádům. Od toho vám může pomoci cvičení zvané SM systém. Nejen o něm ve studiu Rána na gauči mluvil cvičitel a terapeut Roman Nesvadba.

Článek

Bolesti zad potrápí za život snad každého. Podle cvičitele a terapeuta Romana Nesvadby je nejlepší pomocí cvičit správně doma. V Ránu na gauči vysvětlil, co je to takzvaný SM systém, a zároveň některé cviky i názorně předvedl. „Tento systém mohou cvičit děti od pěti let a lidé až do devadesáti sta let. Říká se, že dokud můžete chodit, můžete cvičit,” vysvětlil Nesvadba. Dodal, že cvičení má za cíl zlepšit chůzi tak, aby byla regenerační a nepřetěžovala záda.

SM systém se skládá celkem z jedenácti cviků. Lze je provozovat téměř všude, stačí mít speciální lano. „Lano si můžete přivázat kdekoliv, ať jste doma nebo na chatě. Nebo když jedete na Seychely, můžete si ho dát za palmu,” popsal cvičení Nesvadba.

Spolu s Ránem na gauči vstával i Radek Hrdina. V rubrice Česko vstává navštívil otužilce. A jestli i v ranních mrazivých teplotách vlezl do vody, to se dozvíte v následujícím videu.

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 7:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Česko vstává s Radkem Hrdinou.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované