Hlavní obsah

Nejsou lidé. RegioJet nahradí u některých spojů stevardky samoobsluhou

Foto: Student Agency

Stevardky už nebudou na úplně všech spojích RegioJetu.

Reklama

Cestující se na některých autobusových linkách společnosti RegioJet budou muset obejít bez služeb stevarda či stevardky na palubě autobusu. Firmě se nedaří pozice stevardů obsazovat, uchazečů je málo. Společnost to uvedla v tiskové zprávě. Na vybraných vnitrostátních linkách proto nahradí stevarda samoobslužný servis.

Článek

Kávu nebo čaj zdarma si budou muset cestující připravit sami v kávovaru, k dispozici budou mít i stojan s denním tiskem. Stejný samoobslužný servis funguje na mezinárodních linkách IC Bus, které RegioJet provozuje pro Deutsche Bahn.

„Stejně jako ostatní zaměstnavatelé máme dlouhodobě problém najít odpovídající zaměstnance. Není proto dlouhodobě možné obsadit všechny spoje stevardy,“ uvedla Ivana Kašická, ředitelka autobusové a vlakové dopravy RegioJet.

Regiojet nabízí autobusovým stevardům nebo stevardkám podprůměrný výdělek, momentálně například na jeho internetových stránkách je možné najít nabídku na tuto pozici na lince z Prahy do Krumlova za 17 až 23 tisíc korun hrubého. Regiojet na linky často najímá brigádníky.

Do začátku září zavede RegioJet samoobslužný servis na autobusových linkách Praha–Plzeň, Praha–Liberec, Praha–Chomutov/Jirkov/Most, Praha–Jihlava–Brno, Brno–Ostrava, Brno–Zlín a Olomouc–Zlín. Na ostatních vnitrostátních linkách, mezinárodních spojích a ve vlacích se systém obsluhy měnit nebude.

Reklama

Doporučované