Hlavní obsah

Největší modernizace pražského metra. Podívejte se, kde můžete počítat s komplikacemi

Večerní zprávy, středa 23. 8. 2017.

 

Reklama

Pražské metro čekají hromadné opravy stanic. A nejde o málo využívané dopravní uzly. S komplikacemi musí cestující počítat třeba na Andělu nebo Náměstí Republiky. Zdrží se i cestující, kteří do Prahy dojíždějí z jiných měst.

Článek

Stejný scénář jako v Jinonicích, kdy se uzavřela celá stanice, se opakovat nebude. Cestující ale musí v následujících měsících počítat s komplikacemi v metru ve velmi vytížených stanicích, jmenovat lze napříkad Anděl nebo Náměstí Republiky. Budou se ve velkém měnit eskalátory.

V současnosti se modernizují stanice metra Palmovka a Muzeum. Nově se otevřela opravená stanice na lince B Jinonice, která byla více než půl roku uzavřena.

V této stanici došlo ke kompletní injektáži průsaků, sanaci ostění a montáži nového odvodňovacího systému. Celkové náklady na rekonstrukci budou zhruba 145 milionů korun.

Částečně uzavřený Anděl

A další stanice na lince B čekají také opravy. Ve stanici Anděl se podle předběžných plánů od 18. září uzavře vstup do stanice v oblasti křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská. Ve stanici se budou měnit eskalátory a práce by měly trvat 9 měsíců.

Stejný scénář jako na Andělu se odehraje od 1. listopadu rovněž ve stanici Náměstí Republiky. Také tady se budou měnit eskalátory a lidé se do stanice dostanou pouze od Masarykova nádraží.

Opravy se nevyhnou ani Skalce a Dejvické

Na lince A se bude modernizovat od 28. srpna stanice Skalka, poté následuje stanice Dejvická, kde by měly práce začít počátkem roku 2018 a kde se bude měnit osvětlení.

Stanice Muzeum je uzavřena ve směru Depo Hostivař, v opačném směru ji lidé mohou používat. Nyní jsou demontovány obklady i odvodňovací systém a osvětlení. Opravováno je i neveřejné zázemí stanice. Tato fáze oprav skončí zhruba 12. prosince, nástupiště v opačném směru bude pak uzavřeno na začátku roku 2018. Rekonstrukce stanice bude dokončena v září 2018.

Reklama

Doporučované