Hlavní obsah

Nemocnice Svitavy plánuje investic přes 500 milionů korun do lůžkových oddělení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Krajská nemocnice ve Svitavách plánuje investici za více než půl miliardy korun do postupné rekonstrukce lůžkových oddělení.

Článek

Rekonstrukce by měla přinést snížení provozních nákladů lůžkových oddělení a odstranění různých technických závad na budovách. Součástí záměru je i přesun provozu patologie do jiné části areálu.

„Cílem projektu je vytvoření moderního lůžkového pavilonu pro poskytování léčebné péče. Rekonstrukce počítá s částečnou demolicí jednoho a výstavbou nového objektu,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková (STAN).

Pardubický kraj už dříve oznámil, že chce ve svitavské nemocnici za téměř 125 milionů korun upravit zázemí a vytvořit jednotku intenzivní péče (JIP) pro chirurgické obory. Část potřebných peněz by chtěl získat z evropského programu REACT EU. Kapacita JIP chirurgických provozů se rozšíří o tři lůžka. Součástí projektu bude i pořízení vybavení nemocnice.

Svitavská nemocnice ročně přijme na lůžka přes 11 tisíc pacientů. Pracuje v ní 600 zaměstnanců, čímž patří k největším zaměstnavatelům ve městě.

Reklama

Doporučované