Hlavní obsah

Nemohla jsem zachránit ani své děti. Svědectví ženy, která jako jediná z rodiny přežila lodní neštěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Tia Colemanová ztratila na jezeře v Missouri devět členů své rodiny.Video: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Neštěstí způsobila nečekaná bouře, která se přehnala státem Missouri. Víc než polovinu obětí tvořila jedna rodina.

Článek

Tia Colemanová je jedna z přeživších nehody obojživelné turistické loďky v americkém státě Missouri. Ze sedmnácti obětí právě devět neslo přijmení Coleman.

„Vzpomínám si, že jsem kopala a plavala, abych se dostala nahoru, a jak jsem plavala, modlila jsem se. Panebože, pomoz mi dostat se k mým dětem, musím se dostat ke svým dětem, musím se k nim dostat,” popisuje Tia Colemanová svůj otřesný zážitek.

Colemanovi byli na rodinné dovolené. Z Indiany jich vyrazilo na cestu jedenáct. Jednou z destinací, kterou chtěli absolvovat, bylo také jezero Table Rock u města Branson v Missouri. Oblíbené turistické místo se ale většině z rodiny stalo osudným.

„Kopala jsem víc a silněji, bojovala jsem, aby se dostala na hladinu. Pořád mě to táhlo dolů a já bojovala a bojovala. Potom jsem si pomyslela, bože, pokud to za nimi nezvládnu, nemá cenu, abych tu zůstávala. Vzdala jsem to a už jsem se jen vznášela,” svěřuje se Colemanová se slzami v očích.

Na jezeře přišla o své tři děti, dva syny a dceru ve stáří od jednoho do devíti roků, a také manžela.

„Nemám co vzkázat majiteli lodi. Nemám co vzkázat kapitánovi. S těmi, co přežili, budu ve svých modlitbách. Vím, čím si procházíte. Bylo to příliš, těch životů, co bylo ztraceno, modlím se jenom za to, aby žili dál v srdcích svých rodin,” dodává Colemanová pro ostatní přeživší.

Původní odhady záchranářů počítaly nejméně s jedenácti ztrátami na životech. Podle stanice CNN ztroskotala obojživelná loď s 31 cestujícími poté, co se rapidně zhoršily povětrnostní podmínky v oblasti. To způsobila bouře, která se tou dobou přehnala středozápadem Spojených států. Jedna ze dvou turistických lodí stihla zakotvit, druhá se potopila.

Reklama

Doporučované