Hlavní obsah

Nevhodně se nás dotýkali, když jsme byly myškou Minnie

Foto: Profimedia.cz

„Ochmatávaly nás,“ uvedly ženy, které pracovaly v kostýmech myšky Minnie a kačera Donalda.

Reklama

Zaměstnankyně parků Walt Disney se obrátily na policii.

Článek

Tři ženy, které pracovaly v zábavních parcích Walt Disney World podaly stížnosti, že se jich návštěvníci nevhodně dotýkali. A dokonce je zranili.

„Ochmatávaly nás,“ uvedly ženy, které pracovaly v kostýmech myšky Minnie a kačera Donalda. Žena, jež v parku nedaleko Orlanda na Floridě hrála myšáka Mickeyho, si pak stěžuje, že ji zranila babička, když ji plácala po hlavě.

Podle úřadu šerifa v Orange County, který má na starosti všechny tři případy, se první dvě dámy rozhodly netrvat na obvinění. Kauza se zraněním ženy v kostýmu myšáka pak není podle policie trestní, ale civilní záležitost.

Všechny tři případy se podle BBC odehrály počátkem prosince. A to krátce poté, co byl zadržen 51letý muž, který dle kamerových záznamů osahával zaměstnankyni hrající jednu z Disneyho princezen.

Společnost Disney se za své zaměstnankyně postavila. Muže, který obtěžoval myšku Minnie, vykázala ze svých zábavních zařízení, i když zaměstnankyně nepodala žalobu.

„Každý by se měl cítit v práci bezpečně. Podporujeme naše zaměstnance v tom, aby se ozvali v nepříjemných situacích,“ uvedla pro BBC mluvčí Disneyho.

Reklama

Doporučované