Hlavní obsah

Vražedná noc v Chicagu. Pět mrtvých a celkem 44 postřelených během 14 hodin

Násilný víkend v americkém Chicagu.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Během čtrnácti hodin bylo v neděli v americkém Chicagu postřeleno čtyřiačtyřicet lidí. Pět z nich střelným zraněním podlehlo. V jednom případě střelec střílel do lidí účastnících se pouliční party.

Článek

Americké Chicago nadále bojuje s vysokou mírou násilí. V neděli byl podle policistů během pouhých čtrnácti hodin postřeleno čtyřiačtyřicet lidí. Pět z nich střelbu nepřežilo. Nejmladšímu z postřelených bylo podle policejních záznamů jedenáct let, nejstaršímu dvaašedesát, informuje CNN.

„Chicago prožilo noc plnou násilí,“ řekl náčelník policejních hlídek Fred Waller. Hned třicet postřelených včetně dvou mrtvých policisté zaznamenali v deseti různých incidentech mezi půlnocí a půl pátou ráno.

Podle Wallera bylo několik incidentů cílených a stáli za nimi členové místních gangů. V nejméně jednom případě ovšem střelec střílel do davu lidí účastnících se pouliční party. Poslední případ policisté zaznamenali ve dvě hodiny po obědě.

Nedělnímu násilí předcházelo pět případů střelby v pátek a patnáct včetně jednoho smrtelného v sobotu.

Chicago v posledních letech čelí vysoké míře násilí, rok 2018 zaznamenal v porovnání s těmi minulými zlepšení. Podle policejních záznamů se oproti stejnému období v roce 2017 počet incidentů se střelnou zbraní snížil o 30 procent a počet vražd klesl o čtvrtinu.

V červnu pak chicagští policisté zaznamenali patnáctý měsíc v řadě se snižujícím se počtem zmíněných případů.

Reklama

Související témata:

Doporučované