Hlavní obsah

Nová mapová aplikace obsahuje údaje o investicích v Prostějově

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lepší přehled o chystaných i prováděných investičních projektech nabízí obyvatelům Prostějova nová mapová aplikace PinCity, která byla zprovozněna na internetových stránkách radnice.

Článek

Po jednoduché registraci mohou lidé projekty také komentovat. „PinCity bude moci používat každý, kdo má přístup k počítači nebo mobilnímu zařízení s připojením k internetu,“ sdělila mluvčí radnice Jana Gáborová.

Aplikace PinCity podle Gáborové obsahuje přehlednou mapu Prostějova, na níž jsou investiční projekty barevně rozděleny do devíti tematických oblastí zaměřených například na bydlení, dopravu a infrastrukturu či životní prostředí. Zveřejněny jsou velké i menší investice. „K projektům jsou uvedeny stručné informace, jako je popis, rozpočet, způsob financování, termíny a fáze projektu, fotogalerie či přílohy,“ uvedla Gáborová.

V mapě projektů si zájemce o informace může vybrat ty, které ho tematicky zajímají. U investičních akcí lze zjistit také to, v jakém stavu projekt je, tedy zda je plánovaný, rozestavěný či už dokončený. Město plánuje aplikaci rozšířit například o vkládání občanských návrhů či participativní rozpočet. „Samozřejmostí je ze strany města průběžné doplňování informací k projektům, jejich aktualizace a vkládání pozvánek,“ dodala Gáborová.

Reklama

Doporučované