Hlavní obsah

Nová posila Chelsea je jako Jágr. Lukaku dozrál a pořád se zlepšuje

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Nová posila Chelsea Romelu Lukaku je ve formě. Bude bořit obrany soupeřů stejně jako proti Arsenalu?

Reklama

Článek

Ústředním tématem Angličana je tentokrát ostře sledovaný šlágr druhého kola Premier League. Tradiční londýnské derby mezi Arsenalem a Chelsea nepřineslo překvapení, když Blues zvítězili dvoubrankovým rozdílem.

Jaromír Bosák, suplující moderátor podcastu Angličan, vyzdvihuje zářný debut belgického hroťáka Romela Lukaka, největší letní posily Chelsea: „Lukaku by mohl být v letošní sezoně tím rozhodujícím faktorem, který Chelsea výrazně pomůže při nahánění loňského mistra Manchesteru City. V neděli vsítil svůj první gól v dresu Chelsea, byť tam debutoval před 10 lety a připsal si 10 startů. Tehdy to byl ale zcela odlišný hráč.“

Karel Häring, autor magazínu Football Club, se přidává ke chvále na adresu belgického ostrostřelce, u něhož kvituje především herní transformaci, kterou si během své kariéry Lukaku prošel.

„Jeho proměna neproběhla ze dne na den. Lukaku si prošel celky jako WBA, Everton a posléze i Manchester United. Na úroveň jeho dnešní světové výkonnosti ho ale dostal až Antonio Conte, kouč Interu Milán. Sám Lukaku se tím nikterak netají, že pod italským stratégem herně vyrostl nejvíc. Zlepšil především hru zády k brance, což je v kombinaci s jeho fyzickými parametry pro drtivou většinu obránců noční můrou,“ poznamenává Häring.

Romelu Lukaku dokázal během loňské sezony nasázet 24 gólů, vedle kterých si připsal i celkem 11 gólových asistencí, což je na koncového útočníka více než slušná bilance.

„Lukaku je trochu jako Jaromír Jágr. Je mu už 28 let, což je stále skvělý věk pro fotbalistu, ale on navzdory narůstajícímu opotřebení roste do dříve nepředstavitelných výšin. Pracuje na sobě po všech směrech a neustále se zlepšuje. Není také divu, že se vydal právě do Chelsea za Thomasem Tuchelem. To je totiž známý taktický velmistr. Vidina společné spolupráce Lukaka jistě zlákala,“ rozebírá fotbalový expert Seznam Zpráv Luděk Mádl charakter nové posily Blues.

„To, co Lukaku předváděl s Pablem Marím, stoperem Arsenalu, byl prvotřídní teror. Druhá věc je, že by to s Marím dokázal předvádět kdekdo, ale to je už problém Arsenalu, který se aktuálně nachází kvalitativně propastně hluboko za svými městskými rivaly, což kromě výsledku dokládala i předváděná hra,“ nebere si Mádl servítky vůči klubu, který dlouhodobě podporuje.

Co říká Angličan na trable Arsenalu, jenž se v tabulce Premier League po druhém kole krčí na potupném předposledním místě bez bodu a vstřelené branky? Jaké jsou aktuální zprávy ohledně (ne)přestupu Harryho Kanea? Nejnovější díl podcastu básní o parádě Dannyho Ingse a rozebírá to, jak Kai Havertz boří mýty o fotbalistech. Celou epizodu si poslechněte v přehrávači v úvodu článku, ve své podcastové aplikaci nebo na platformě Podcasty.cz.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Poslouchejte každé úterý na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované