Hlavní obsah

Nezveřejněné fotky i zpovědi princů. Svět čeká na nový dokument o princezně Dianě

V novém dokumentu vypráví o Dianě i její synové.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

Diana, princezna z Walesu, zemřela téměř před dvaceti lety. U příležitosti výročí její tragické smrti uvede britská televize ITV nový dokument Naše matka Diana: její život a dědictví.

Článek

Dokument vzbuzuje těsně před vysíláním obrovský zájem už proto, že se s tvůrci rozhodli spolupracovat synové lady Diany, princové William a Harry.

Z uniklých informací, o čem na kameru promluvili, citoval třeba list the Independent. Harry a William se v dokumentu svěřují s tím, jak moc je trápí poslední telefonický hovor s jejich matkou. Mrzí je, jak krátký hovor to byl.

"Už ani nevím, co jsem jí tehdy říkal, ... ale zřejmě do konce života budu litovat, jak krátký ten telefonát byl," řekl o posledním rozhovoru 32letý Harry. Diana chlapcům poslední srpnový den roku 1997 telefonovala z Paříže, kde ten samý den zahynula při dopravní nehodě. "S Harrym jsme strašně spěchali, abychom se s ní rozloučili," vzpomíná 35letý princ William.

Film bude dokumentovat Dianinu cestu osobním životem. Princezna se věnovala charitě, navštěvovala nemocné s AIDS a bojovala za zákaz nášlapných min. Podle prince Harryho byla Diana ta nejlepší matka, která přinesla závan čerstvého vzduchu do všeho, co dělala.

31. srpna 1997 se se svým přítelem Dodim Al-Fayedem princezna Diana zabila v Paříži. Smrti předcházela zběsilá honička s bulvárními novináři. Truchlil celý svět, na pohřeb do Westminsterského opatství dorazilo 6. září na tři miliony lidí.

Reklama

Související témata:
Lady Di

Doporučované